Sitronolje knuste poteter

Sitronolje knuste poteter

oppskrift på lemon oil smashed potatoes, en smakfull og enkel rett med sitrus og olivenolje. perfekt som tilbehør til sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 3 pund medium Yukon Gold-poteter
  • 3 spiseskjeer salt, pluss ekstra til smaksetting
  • 1 spiseskje nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp finhakket gressløk
  • 2 spiseskjeer ferske timianblader, finhakket
  • 1 spiseskje ferske estragonblader, finhakket
  • 2 kopper ekstra jomfru olivenolje med sitrussmak
  • Skallet av 4 sitroner, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en stor kjele, tilsett poteter og vann slik at det dekker potetene med omtrent 2,5 cm vann. Kok opp over høy varme. Senk varmen og la det småkoke til potetene er møre, ca. 25 til 30 minutter. Tørk potetene ved å legge dem ut på et skjærebrett eller i en sil.
  3. 3Del potetene i fire, og legg dem på et stekebrett i ett lag for å tørke. Når de er tørre, legg potetene i en bolle. Mos dem med en gaffel til de er i biter, men ikke helt glatt. Tilsett pepper, gressløk, timian og estragon. Krydre med salt. Bland godt. Tilsett oljen, en halv kopp av gangen. Du vil kanskje oppdage at du ikke trenger all oljen. Tilsett sitronzest, hvis du bruker det. Bland godt.
  4. 4Kokkens tips: Kok potetene hele, slik at de ikke blir vannlogget og mister smak.