
Pepperkakegutter med et bitt
Oppdag oppskriften på gingerbread boys med et overraskende bite. Perfekt for julens baking eller når du vil nyte krydret småkaker med en vri.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 42 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel til allsidig bruk
- 1 teskje bakepulver
- 1/2 teskje natron
- 1 1/2 teskje kanel
- 1 teskje malt nellik
- 1 teskje malt ingefær
- 1/2 teskje muskatnøtt
- 1/2 kopp smør, romtemperert
- 1/2 kopp sukker
- 1 egg
- 1/2 kopp sirup
- 2 1/4 kopper melis
- 1/4 teskje kremortartar
- 2 eggehviter*
- Sitronsaft, etter smak
Fremgangsmåte
- 1For kakene:
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3I en middels stor bolle sies melet, bakepulveret, natron, kanelen, nellikene, ingefæren og muskatnøtten. Sett til side. I en mikser piskes smør og sukker til det er luftig. Tilsett egg og sirup, og pisk til det er jevnt. Tilsett melet litt etter litt, og bland til deigen er samlet. Sett i kjøleskapet og la den hvile til den er fast, minst 3 timer.
- 4Kjevle ut deigen til ca. 0,5 cm tykkelse, og bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer. Legg kakene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er faste, ca. 6–8 minutter. Avkjøl på avkjølingsrist.
- 5For glasuren:
- 6I en mikser kombineres sukker, kremortartari og eggehviter*, og piskes til stive topper dannes, ca. 7 minutter. Bland inn sitronsaft etter smak. Overfør glasuren til en sprøytepose og pynt pepperkakefigurene.