
Kyllinglevermousse med mirabelleplommer
Lær hvordan du lager en smakfull chicken liver mousse med mirabelle, perfekt som forrett eller til spesielle anledninger. En enkel oppskrift med tips og triks.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 pund kyllinglever
- 2. Salt og nykvernet svart pepper
- 3. 1 teskje Quatre Épices (oppskrift følger)
- 4. 1 spiseskje rapsolje
- 5. 4 salvieblader
- 6. 2 sjalottløk, skivet
- 7. 1 hvitløksfedd, skivet
- 8. 1 teskje ferske timianblader
- 9. 1 spiseskje Cognac
- 10. 1/3 kopp portvin
- 11. 1/3 kopp marsala
- 12. 225 gram usaltet smør, myknet
- 13. 3 spiseskjeer svarte pepperkorn
- 14. 1 spiseskje revet muskatnøtt
- 15. 2 spiseskjeer malt kanel
- 16. 2 teskjeer hele nellik
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Rens kyllingleveren for eventuelt galle-rester, fjern nervene, og krydre dem med salt, pepper og quatre épices.
- 33. Hell druefrøolje i en stor, varm stekepanne og tilsett lever, salvie, sjalottløk, hvitløk og timian. Rør godt om i blandingen og la det koke over moderat høy varme til leveren er medium rå. Tilsett Cognac, flamber blandingen, rør godt, og hell den over i en sil som står over en bolle. Sett blandingen i kjøleskapet i 1 time.
- 44. Tilsett portvin og marsala i stekepannen og deglaser pannen, rør godt. La væsken koke inn til tre fjerdedeler, og hell den over i en liten bolle.
- 55. Når leveren er avkjølt, overfør den til en kjøkkenmaskin utstyrt med knivblad. Tilsett den reduserte vinen og det myke smøret, og pulsér til det er godt blandet. Smak til med krydder.
- 66. Press blandingen gjennom en finmasket sil, overfør den til en liten terrin kledd med plastfolie, og sett den i kjøleskapet, dekket med plastfolie. Moussen er klar til servering når den er helt avkjølt.
- 77. Server moussen med cornichons og ristet, skivet fransk brød. Moussen er perfekt som forrett til cocktailer.
- 88. Kvern krydderne i en krydder- eller kaffekvern til de er malt til pulver, og oppbevar dem i en liten, lufttett beholder.