
Franske løkmosede poteter
lær hvordan du lager deilige french onion mashed potatoes med denne enkle oppskriften. perfekt som tilbehør til kjøttretter eller vegetarretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Til potetmosen, tilsett karamelliserte løk og Gruyère, og reserver 2 spiseskjeer av hver til pynt. Overfør til en serveringsskål og pynt med knuste croutoner og den reserverte ost og løk.
- 22. I en stor kjele, kombiner potetene, 1 teskje salt og nok kaldt vann til å dekke. Kok opp over høy varme. Senk varmen for å opprettholde en svak kok, og kok til de er møre på gaffel, ca. 10 minutter.
- 33. Sil av vannet fra potetene og ha dem tilbake i kjelen. Rist kjelen over middels varme i omtrent ett minutt for å tørke potetene. Overfør potetene til en food mill, en potetpresse eller en bolle.
- 44. Ha melk og smør i kjelen og varm opp over middels høy varme til smøret smelter og melken er varm. Fjern kjelen fra varmen. Mos potetene gjennom food mill, potetpresse eller for hånd direkte i kjelen. Rør for å blande med melk og smør. Krydre med salt og pepper, og tilsett muskatnøtt hvis ønskelig. Server umiddelbart.
- 55. Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og vend for å dekke med smør. Dekk til og kok løken sakte, og rør av og til, til den er gyllen, ca. 10 minutter. Skru opp varmen til middels høy og begynn å brune løken, mens du rører konstant, i omtrent 10 minutter til. Krydre med salt og pepper.
- 66. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Visp sammen smør, olivenolje, oregano og hvitløkssalt, og vend det med brødterningene. Fordel i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er gylne og ristet, 15 til 20 minutter.