Hello Fresh Mobile Banner
Franske løkmosede poteter

Franske løkmosede poteter

lær hvordan du lager deilige french onion mashed potatoes med denne enkle oppskriften. perfekt som tilbehør til kjøttretter eller vegetarretter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 batch potetmos, oppskrift følger (eller bruk din favorittoppskrift)
  • 1 kopp karamelliserte løk, oppskrift følger
  • 1 kopp revet Gruyère-ost
  • 1/2 kopp kjøpte eller hjemmelagde krutonger, grovhakket, oppskrift følger
  • 900 gram russetpoteter (ca. 4 mellomstore), skrelt og skåret i 2,5 cm biter
  • 1 teskje kosher salt, eller mer etter behov
  • 3/4 kopp hel melk
  • 4 ss (1/2 stang) usaltet smør
  • Nykvernet svart pepper
  • Nykvernet muskatnøtt, valgfritt
  • 3 ss smør
  • 2 store løk, tynne skiver
  • En klype sukker
  • Kosher salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 2 ss usaltet smør, smeltet
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • 1/2 teskje hvitløkssalt
  • 2 kopper brødterninger (fra crusty italiensk brød)

Fremgangsmåte

  1. 1Til potetmosen, tilsett karamelliserte løk og Gruyère, og reserver 2 spiseskjeer av hver til pynt. Overfør til en serveringsskål og pynt med knuste croutoner og den reserverte ost og løk.
  2. 2I en stor kjele, kombiner potetene, 1 teskje salt og nok kaldt vann til å dekke. Kok opp over høy varme. Senk varmen for å opprettholde en svak kok, og kok til de er møre på gaffel, ca. 10 minutter.
  3. 3Sil av vannet fra potetene og ha dem tilbake i kjelen. Rist kjelen over middels varme i omtrent ett minutt for å tørke potetene. Overfør potetene til en food mill, en potetpresse eller en bolle.
  4. 4Ha melk og smør i kjelen og varm opp over middels høy varme til smøret smelter og melken er varm. Fjern kjelen fra varmen. Mos potetene gjennom food mill, potetpresse eller for hånd direkte i kjelen. Rør for å blande med melk og smør. Krydre med salt og pepper, og tilsett muskatnøtt hvis ønskelig. Server umiddelbart.
  5. 5Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og vend for å dekke med smør. Dekk til og kok løken sakte, og rør av og til, til den er gyllen, ca. 10 minutter. Skru opp varmen til middels høy og begynn å brune løken, mens du rører konstant, i omtrent 10 minutter til. Krydre med salt og pepper.
  6. 6Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Visp sammen smør, olivenolje, oregano og hvitløkssalt, og vend det med brødterningene. Fordel i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er gylne og ristet, 15 til 20 minutter.