
Franske løkmosede poteter
lær hvordan du lager deilige french onion mashed potatoes med denne enkle oppskriften. perfekt som tilbehør til kjøttretter eller vegetarretter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 batch potetmos, oppskrift følger (eller bruk din favorittoppskrift)
- 1 kopp karamelliserte løk, oppskrift følger
- 1 kopp revet Gruyère-ost
- 1/2 kopp kjøpte eller hjemmelagde krutonger, grovhakket, oppskrift følger
- 900 gram russetpoteter (ca. 4 mellomstore), skrelt og skåret i 2,5 cm biter
- 1 teskje kosher salt, eller mer etter behov
- 3/4 kopp hel melk
- 4 ss (1/2 stang) usaltet smør
- Nykvernet svart pepper
- Nykvernet muskatnøtt, valgfritt
- 3 ss smør
- 2 store løk, tynne skiver
- En klype sukker
- Kosher salt
- Nykvernet svart pepper
- 2 ss usaltet smør, smeltet
- 2 ss olivenolje
- 1/2 teskje tørket oregano
- 1/2 teskje hvitløkssalt
- 2 kopper brødterninger (fra crusty italiensk brød)
Fremgangsmåte
- 1Til potetmosen, tilsett karamelliserte løk og Gruyère, og reserver 2 spiseskjeer av hver til pynt. Overfør til en serveringsskål og pynt med knuste croutoner og den reserverte ost og løk.
- 2I en stor kjele, kombiner potetene, 1 teskje salt og nok kaldt vann til å dekke. Kok opp over høy varme. Senk varmen for å opprettholde en svak kok, og kok til de er møre på gaffel, ca. 10 minutter.
- 3Sil av vannet fra potetene og ha dem tilbake i kjelen. Rist kjelen over middels varme i omtrent ett minutt for å tørke potetene. Overfør potetene til en food mill, en potetpresse eller en bolle.
- 4Ha melk og smør i kjelen og varm opp over middels høy varme til smøret smelter og melken er varm. Fjern kjelen fra varmen. Mos potetene gjennom food mill, potetpresse eller for hånd direkte i kjelen. Rør for å blande med melk og smør. Krydre med salt og pepper, og tilsett muskatnøtt hvis ønskelig. Server umiddelbart.
- 5Smelt smør i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og vend for å dekke med smør. Dekk til og kok løken sakte, og rør av og til, til den er gyllen, ca. 10 minutter. Skru opp varmen til middels høy og begynn å brune løken, mens du rører konstant, i omtrent 10 minutter til. Krydre med salt og pepper.
- 6Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Visp sammen smør, olivenolje, oregano og hvitløkssalt, og vend det med brødterningene. Fordel i ett lag på et bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er gylne og ristet, 15 til 20 minutter.