
Gammeldagse, utbenede svinekoteletter med smørsaus
oppskrift på gammeldags butterflied svinekoteletter, perfekt til middag. enkel å lage, saftig og smakfull. ideell for helårsmiddager
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 pund fersk svinefilet
- 2 spiseskjeer mel
- 2 spiseskjeer brødsmuler
- 1 egg
- Salt
- Pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en frityrgryte eller en kjele med olje til 180 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Paner svinefileten. Ha melet i en flat skål. Ha brødsmulene i en separat flat skål. Knekk egget i en bolle og pisk det. Tilsett salt og pepper i egget for å få smak. Dypp svinefileten i melet på begge sider, både foran og bak. Dypp deretter fileten i egget, igjen på begge sider. Vend den i brødsmulene slik at den blir dekket.
- 3Legg den panerte svinefileten i varm olje, enten i en panne eller i en frityrgryte. Stek til den er gjennomstekt og har en fin, gyllen farge.