
Stekte smørbannansplantain
Lær hvordan du lager deilige sauteed butterrum plantains med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller sidesrett. Rask og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/4 kopp usaltet smør
- 3 store, modne plantains, skrelt og skåret i skiver på diagonalen, 1 tomme tykke
- 3/4 kopp mørkbrunt sukker, godt pakket
- 6 spiseskjeer usaltet smør
- 3 spiseskjeer kremfløte
- 2 spiseskjeer mørk rom
Fremgangsmåte
- 1I en stor, tung stekepanne smelter du smøret over middels varme. I to omganger legger du i plantainene og steker dem i ett lag i omtrent 4 minutter på hver side. Ta dem opp med en hullsleiv og hold dem varme i en bolle mens du steker den andre batchen.
- 2Overfør den andre batchen av plantainene til bollen med de første for å holde dem varme. I den samme pannen blander du brunt sukker, smør og fløte. Rør over middels varme til sukkeret har løst seg opp, deretter øker du varmen til høy og lar blandingen koke kraftig. La det koke i 2 minutter, til det er litt tykkere.
- 3Legg plantainene tilbake i pannen og rør forsiktig slik at de blir jevnt dekket av sausen. Hell rom over og tenne på med en fyrstikk umiddelbart. Raskt skje de flammende plantainene over porsjoner med vaniljeis og server umiddelbart.