
Mango-sorbet med tropisk fruktmiks
oppskrift på mango sherbet med tropisk frukt macedoine. en forfriskende og fargerik dessert perfekt for sommeren. enkel å lage og utrolig smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 pund veldig modne mangoer
- 1 juiceappelsin (ca. ½ pund)
- ¼ kopp sukker
- et lite skudd vodka
- Valgfritt: noen dråper sitronjuice, etter smak
- ½ kopp sukker
- 2 kopper vann
- 1 stor appelsin
- 1 liten sitron
- 1 (1 tomme) bit fersk ingefær, skrelt
- 2 blodappelsiner (ca. 8 unser)
- 2 navelappelsiner (ca. 10 unser)
- 1 liten ananas (ca. 14 unser)
- ½ middels stor papaya (ca. 8 unser)
- 2 små bananer
- 4 kumquats
- 2 eller 3 pasjonsfrukter
- 1 eller 2 kiwi
Fremgangsmåte
- 1For å lage mangosherbet, skrell mangoene og skjær kjøttet av kjernen. Kjør det i en food processor eller blender til det blir en glatt puré. Du skal ha omtrent 1 1/4 kopp puré. Press saften ut av appelsinen og sil den gjennom en sil, slik at noe av fruktkjøttet også presses gjennom. Du skal ha litt mindre enn 1/2 kopp. Bland dette med mango-puréen. Rør inn sukker og smak til med vodka og noen dråper sitronsaft, hvis nødvendig. Hell blandingen i en beholder, dekk til og sett i kjøleskapet. Frys sherbeten i henhold til instruksjonene for din iskremmaskin.
- 2For å lage macedoine, mål opp sukker og vann i en ikke-reaktiv kjele. Skrell all skallet fra appelsinen og sitronen i veldig tynne strimler, vær forsiktig så du ikke skjærer i den hvite delen av skallet. Tilsett skallet i sirupen i kjelen. Skjær ingefæren i skiver og legg den i sirupen. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. Avkjøl sirupen i kjøleskapet.
- 3Skrell og del blodappelsinen og navleappelsinen i en bolle, og press saften ut av membranene over segmentene. Skrell, kjern ut og skjær ananasen i små båter, og legg dem i bollen. Skrell og fjern frøene fra papayaen, og skrell bananene; skjær dem i 1/2-tommers terninger. Skjær kumquats så tynt du kan, fjern frøene underveis, og legg dem i bollen. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut fruktkjøttet og frøene, og legg det i fruktblandingen. Tilsett kiwi, skrelt og kuttet i små terninger. Du skal ha omtrent 4 kopper med ferdig forberedt frukt. Sil av litt av den avkjølte sirupen og hell den over frukten til blandingen blir litt mer flytende. Du trenger kanskje ikke all sirup