
Kajun kylling Alfredo 2
Lær hvordan du lager en deilig cajun chicken alfredo. En enkel oppskrift med krydret kylling og kremet pasta, perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Kosher salt
- Fire kyllingbryst à 5 unser uten ben og skinn (ca. 570 gram)
- Oppskrift på Blackening Spice Rub følger
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 3 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 1/4 kopp tørr hvitvin
- 3 kopper kremfløte
- 1 kopp grovhakkede soltørkede tomater som er marinert
- 450 gram fettucine
- 3/4 kopp revet Parmesanost
- 1 teskje fint havsalt
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp tynne skiver av grønn løk, til pynt
- 1 spiseskje granulert hvitløk
- 1 spiseskje nykvernet svart pepper
- 1/2 spiseskje salt
- 2 teskjeer malt spisskummen
- 2 teskjeer granulert løk
- 1 teskje cayennepepper
- 1 teskje italiensk krydderblanding
- 1 teskje paprika
- 1/2 teskje chilipulver
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kok opp en stor kjele med saltet vann. Varm en stor støpejernspanne over veldig høy varme.
- 2Dekk kyllingbrystene med Blackening Spice Rub. Legg dem i støpejernspannen. Stek begge sider av kyllingen til de er svarte, 2 til 3 minutter per side.
- 3Overfør kyllingen til et stekebrett og sett det i ovnen til den indre temperaturen når 75 grader Celsius på et øyeblikkstermometer, ca. 10 minutter.
- 4Ta ut kyllingen av ovnen og skjær den i skiver på skrå.
- 5I en stor stekepanne over middels varme, varm opp olivenoljen. Tilsett hvitløk og la den bli lett brun, 2 til 3 minutter. Rør inn vinen. Hell i fløten, la det koke opp og la det småkoke til sausen er redusert til halvparten. Tilsett soltørkede tomater og kyllingskivene.
- 6I mellomtiden, kok fettuccinen al dente i henhold til pakkens anvisninger. Sil av vannet.
- 7Når fløtesausen har ønsket konsistens, rør inn ½ kopp parmesan, havsalt, pepper og pasta.
- 8For å servere, vend pastaen inn i fløtesausen og anrett på store, runde tallerkener. Pynt med hakket grønn løk og resten av parmesanosten, ¼ kopp.
- 9Bland hvitløk, svart pepper, salt, spisskummen, løk, cayennepepper, italiensk krydder, paprika og chilipulver i en liten bolle. Oppbevar i en lufttett beholder.