
Min mors braciole
oppskrift på my mamas braciole, en smakfull og saftig italiensk rett. enkel å lage, perfekt for helgen eller hverdagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 8 skiver storfebraciole, svært tynne skiver av storfe
- Grovt salt og svart pepper
- 8 skiver prosciutto di Parma
- 1 ½ kopp brødsmuler, ca. etter eget skjønn
- ½ kopp melk, ca. etter eget skjønn
- 2/3 kopp Parmigiano-Reggiano, tre neve
- 1 liten løk, finhakket
- ½ kopp flatbladpersille, et par neve, hakket
- 1 kopp ruccola, hakket
- Vanlige rund tannpirkere
- 2 ss ekstra virgin olivenolje, to sirkler rundt pannen
- 2 hvitløksfedd, knust og skilt fra skallet
- 2 ss smør
- 12 crimini-sopp, finhakket
- 2 ss mel
- 1 kopp tørr hvitvin
- 1 kopp storfebuljong
- 1 runde ss tomatpuré
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Krydre kjøttet med salt og pepper.
- 3Legg en skive prosciutto på hver kjøttskive.
- 4I en middels stor bolle, fukte brødsmuler med melk.
- 5Tilsett revet ost, løk, persille, ruccola, salt og pepper i brødsmulene og bland godt.
- 6Fordel et tynt lag av fyllet langs midten av hver storfeskive og rull tett sammen.
- 7Fest de rullede kjøttstykkene med enkle tannpirkere.
- 8Varm opp en stor non-stick stekepanne på middels høy varme.
- 9Tilsett olje i en varm panne sammen med hvitløk.
- 10Legg kjøttet i pannen og brun det på alle sider, ca. 6 minutter.
- 11Ta kjøttet ut av pannen.
- 12Tilsett smør i pannen.
- 13Legg sopp i det smeltede smøret.
- 14Stek soppen i 5 minutter.
- 15Tilsett mel i pannen og kok i 2 minutter.
- 16Visp inn vin i melet og soppen, og skrap opp stekesjyen fra bunnen av pannen.
- 17Reduser vinen i 1 minutt, og visp inn storfekraft og tomatpuré.
- 18Legg kjøttet tilbake i sausen og skru ned varmen til middels lav.
- 19Dekk delvis til pannen med et lokk som står på gløtt en tomme.
- 20La kjøttet småkoke i sausen i 10 til 15 minutter.
- 21Overfør storfekjøtt-rullene til et fat, fjern tannpirkerne.
- 22Hell pantesausen over storfekjøttet og server.