Individuell kyllingpotetgryte med butterdeig

Individuell kyllingpotetgryte med butterdeig

Lær hvordan du lager en deilig individuell kyllingpotetpai med puff pastry. En enkel oppskrift perfekt for en smakfull hovedrett. Perfekt for enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 ss vegetabilsk olje, delt
  • 2. 680 gram kyllinglår og/eller bryst, skinn og bein fjernet, skåret i 1,5 cm terninger
  • 3. 2 1/2 ts kosher salt, delt
  • 4. 1 stor gul løk, hakket
  • 5. 225 gram cremini-sopp, skivet i 0,5 cm tykke skiver
  • 6. 2 mellomstore gulrøtter, skrelt og skåret i 0,5 cm tykke skiver
  • 7. 2 mellomstore selleristilker, skåret i 0,5 cm tykke skiver
  • 8. 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 9. 1/2 ts nykvernet svart pepper
  • 10. 1/2 ts tørket timian
  • 11. 1/2 ts tørket estragon
  • 12. 60 gram usaltet smør
  • 13. 85 gram hvetemel
  • 14. 2 kopper lavsalt kyllingkraft
  • 15. 1 1/2 kopper 2 prosent melk, romtemperert
  • 16. 225 gram frosne erter
  • 17. 1 ts fersk timian, hakket
  • 18. 1 ts fersk estragon, hakket
  • 19. 280 gram brødmel
  • 20. 60 gram sammalt hvete-mel
  • 21. 1 ts fint kosher salt
  • 22. 280 gram usaltet smør, i terninger og fryst
  • 23. 12 ss isvann
  • 24. 1 stort egg, pisket
  • 25. 1 ss vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser en ovnrack midt i ovnen og forvarm til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 22. Til fyllet: Ha 1 spiseskje vegetabilsk olje i en 25 cm støpejernspanne og varm opp på høy varme til den glitrer. Tilsett kyllingen, krydre med 1 teskje salt, og kok under omrøring av og til til kyllingen ikke lenger er rosa på utsiden, men ikke tørr, ca. 4 til 6 minutter. Ta kyllingen ut av pannen og sett til side i en middels stor bolle.
  3. 33. Skru ned varmen til middels og varm opp den resterende spiseskjeen vegetabilsk olje i pannen til den glitrer. Tilsett løk, sopp, gulrøtter, selleri, hvitløk, resten av 1 1/2 teskje salt, svart pepper, tørket timian og tørket estragon, og rør godt. Kok under omrøring av og til til løken har myknet, ca. 5 minutter. Tilsett smør og la det smelte. Rør inn mel og kok i 1 til 2 minutter. Rør gradvis inn kyllingkraft og melk. La det småkoke under konstant omrøring. Fortsett å røre til sausen tykner, ca. 3 minutter. Ta pannen av varmen og rør inn erter, timian, estragon og den reserverte kyllingen. Dekk til og sett til side.
  4. 44. Til paideigen: Bland mel av hvete, fullkornsmel og salt i en middels bolle. Sett i fryseren i 1 time.
  5. 55. Plasser melblandingen og smøret på en ren arbeidsflate og form til en haug. Bruk en deigskrape til å kutte inn smøret i melet til deigen er smuldrete og smørbitene er omtrent på størrelse med mandler. Tilsett isvann, 2 spiseskjeer av gangen, og bland inn i deigen med deigskrapen til den akkurat samler seg. Ikke tilsett for mye vann, den vil komme sammen.
  6. 66. Form deigen til en rektangel og