Blandet sjømatpaella med thai-kylling- og chili-aioli

Blandet sjømatpaella med thai-kylling- og chili-aioli

oppskrift på en smakfull mixed seafood paella servert med krydret thai bird chile aioli. perfekt for en smakfull middagsopplevelse.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Olivenolje til steking
  • 4 kopper basmatiris
  • 5 store sjalottløk, finhakket
  • Sliced kinesisk pølse (valgfritt)
  • 2 spiseskjeer ingefær, finhakket
  • 2 spiseskjeer hvitløk, finhakket
  • Salt og hvit pepper etter smak
  • 1/2 spiseskje gurkemeie
  • 7 kopper kyllingkraft
  • 1/2 pund Prince Edward Island-musslinger, renset
  • 1/2 pund blåskjell, Manila, med skall, renset
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 170 gram chilensk torsk, skåret i terninger på ca. 1/2 tomme
  • 170 gram laks, skåret i terninger på ca. 1/2 tomme
  • 170 gram kveite, skåret i terninger på ca. 1/2 tomme
  • 2 kopper snøerter, blansjert
  • 2 eggeplommer
  • 1 spiseskje finhakket thai-bird chili
  • 2 hvitløksfedd
  • 2 kopper rapsolje
  • 1 spiseskje fersk sitronjuice
  • Salt og svart pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1I en varm, ovnsikker stekepanne som er dekket med olivenolje, surres ris, sjalottløk, pølse (hvis du bruker det), 1 ss hvitløk og 1 ss ingefær i 4 til 6 minutter. Krydre. Tilsett gurkemeie og rør i 2 minutter. Hell i 6 kopper kraft og smak til. Dekk til og stek i en ovn på 175 °C i 1 time, eller til risen har absorbert all buljongen. Rør opp med en gaffel, og sjekk krydderet på nytt.
  2. 2I en stor, varm stekepanne med olivenolje surres hvitløk og ingefær. Tilsett blåskjell og kamskjell, og kok til de begynner å åpne seg. Deglaser med vin, og tilsett fisk og den resterende koppen med kraft. Tilsett sukkererter 30 sekunder før fisken er gjennomkokt.
  3. 3I en matprosessor, tilsett eggeplommer, chili og hvitløk, og kjør til en puré. Rør sakte inn olje for å emulgere. Tilsett sitrasaft og smak til. Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.
  4. 4PORSJONERING: Server sjømatblandingen over risen i stekepannen, med en skje aioli over.
  5. 5Vinanbefaling: Bandol Rosé Domaine Tempier, 1998