
Blandet sjømatpaella med thai-kylling- og chili-aioli
oppskrift på en smakfull mixed seafood paella servert med krydret thai bird chile aioli. perfekt for en smakfull middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Olivenolje til steking
- 4 kopper basmatiris
- 5 store sjalottløk, finhakket
- Sliced kinesisk pølse (valgfritt)
- 2 spiseskjeer ingefær, finhakket
- 2 spiseskjeer hvitløk, finhakket
- Salt og hvit pepper etter smak
- 1/2 spiseskje gurkemeie
- 7 kopper kyllingkraft
- 1/2 pund Prince Edward Island-musslinger, renset
- 1/2 pund blåskjell, Manila, med skall, renset
- 1/2 kopp hvitvin
- 170 gram chilensk torsk, skåret i terninger på ca. 1/2 tomme
- 170 gram laks, skåret i terninger på ca. 1/2 tomme
- 170 gram kveite, skåret i terninger på ca. 1/2 tomme
- 2 kopper snøerter, blansjert
- 2 eggeplommer
- 1 spiseskje finhakket thai-bird chili
- 2 hvitløksfedd
- 2 kopper rapsolje
- 1 spiseskje fersk sitronjuice
- Salt og svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1I en varm, ovnsikker stekepanne som er dekket med olivenolje, surres ris, sjalottløk, pølse (hvis du bruker det), 1 ss hvitløk og 1 ss ingefær i 4 til 6 minutter. Krydre. Tilsett gurkemeie og rør i 2 minutter. Hell i 6 kopper kraft og smak til. Dekk til og stek i en ovn på 175 °C i 1 time, eller til risen har absorbert all buljongen. Rør opp med en gaffel, og sjekk krydderet på nytt.
- 2I en stor, varm stekepanne med olivenolje surres hvitløk og ingefær. Tilsett blåskjell og kamskjell, og kok til de begynner å åpne seg. Deglaser med vin, og tilsett fisk og den resterende koppen med kraft. Tilsett sukkererter 30 sekunder før fisken er gjennomkokt.
- 3I en matprosessor, tilsett eggeplommer, chili og hvitløk, og kjør til en puré. Rør sakte inn olje for å emulgere. Tilsett sitrasaft og smak til. Kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker.
- 4PORSJONERING: Server sjømatblandingen over risen i stekepannen, med en skje aioli over.
- 5Vinanbefaling: Bandol Rosé Domaine Tempier, 1998