
Frosne jordbær- og ostekakekroketter
oppskrift på deilige frozen strawberry cheesecake croquettes, en forfriskende dessert perfekt for sommeren. lær hvordan du lager disse søte, fristende småkakene enkelt hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 pund kremost, romtemperert
- 1 sitron, revet skall og saft
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 2/3 kopp sukker
- 1/4 kopp rømme
- 1 spiseskje gelatinpulver
- 2 spiseskjeer vann
- 3/4 kopp pisket kremfløte
- 12 jordbær, fjernet grøntblad
- 1 kopp knuste vaniljekjeks eller grahamkjeksbiter
- 1 kopp hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: 2 tomme isbitformer, 24 miniature papirformer til servering eller tannpirkere.
- 2Pisk kremosten, sitronskall og -saft, vanilje og sukker sammen til en jevn blanding. Bland inn rømme.
- 3Dryss gelatin over vannet i en liten bolle og la det stå i 5 minutter. Varm opp i mikrobølgeovnen i 30 sekunder (eller i en kjele over middels varme) og rør til det er oppløst. Rør raskt inn i kremostblandingen. Vend inn den piskede kremen.
- 4Hell 1/2 tomme av fyllet i hver av de 24 isbitformene. Sett i fryseren i 15 minutter for å stivne.
- 5I mellomtiden deler du jordbærene i to. Plasser en jordbærhalvdel i hver form. Hell fyllet over bærene slik at det dekker, og fyll hver form til randen. Sett i fryseren i minst 3 til 4 timer. (Oppskriften kan forberedes opp til dette punktet, pakkes inn og oppbevares frossen i opptil 3 dager i forveien.)
- 6Bland knuste kjeks og valnøtter på en tallerken. Når de skal serveres, løs opp croquettene og rull dem i kjekssmulene. Plasser dem i små papirformer med frynser eller stikk hver enkelt med en tannpirker, og server.