Hello Fresh Mobile Banner
Bestemors hjemmelagde ketchup

Bestemors hjemmelagde ketchup

oppskriften på grandma's homemade ketchup er enkel og smakfull, perfekt for hele familien. lag din egen ketchup hjemme i noen enkle steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 fedd hvitløk
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1/2 kopp brunt sukker, pakket
  • 2 Granny Smith- epler, skrelt, kjernet og i terninger
  • 1 kanelstang
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 1 fersken, blansjert, skrelt, kjernet og i terninger
  • 3 nellikspiker
  • 1/2 teskje chiliflak
  • 6 til 8 tomater, blansjert, skrelt og grovhakket
  • 1/2 kopp eplesidereddik
  • En liten dæsj hvitløkssmakende hot sauce (anbefalt: hvitløkssmakende Tabasco)
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 spaghetti squash
  • 1 hvitløkhode
  • 1/4 kopp olivenolje
  • 2 kopper brødsmuler
  • 1 kopp melk
  • 1/4 kopp ristede pinjekjerner
  • 2 egg, pisket
  • 1 spiseskje hakket fersk basilikum
  • 1 spiseskje hakket fersk timian
  • 1 spiseskje hakket fersk flatbladpersille
  • 5 til 6 Yukon Gold-poteter, kokt, men ikke skrelt
  • 1/4 kopp smeltet smør
  • 1/2 kopp myk geitost
  • 1 kopp 35-prosent kremfløte
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1 middels stor løk, hakket
  • 2 gulrøtter, hakket
  • 2 selleristilker, hakket
  • 3 kopper skivede sopp
  • 6 kopper ville sopp
  • 4 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 kopp tørkede du Puy-linser (grønne), kokte
  • Friterte sjalottløk, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele, tilsett oljen, løken, eplene og ferskenene, og stek til de er gjennomsiktige, ca. 5 minutter. Tilsett tomatene, hvitløk, brunt sukker, kanelstang, nellik, chiliflak, eddik og hot sauce. Krydre sausen med salt og pepper, og skru ned varmen. Kok i omtrent 1 time, til den har redusert til halvparten. Server med Vegetarisk Shepherd's Pie, oppskriften følger. Kan oppbevares i kjøleskapet i 1 uke.
  2. 2For den vegetariske Shepherd's Pie, start med spaghetti squash: Forvarm ovnen til 150 grader Celsius. Først, kutt spaghetti squashen i to og fjern frøene. Legg squashen på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 1 ½ time. Alternativt kan du legge den på en tallerken og koke den i mikrobølgeovnen på høy effekt i ca. 20 minutter.
  3. 3Ristet hvitløk: Legg hvitløkhodet på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over 1 teskje olivenolje. Krydre med salt og pepper, og sett i ovnen i 30 minutter eller til hvitløken er veldig mør.
  4. 4Brødsmuler: I en bolle, bland brødsmulene med melken. La stå i 5 minutter til all væsken er absorbert. Bland inn pinjekjerner, egg, basilikum, timian og persille. Sett til side.
  5. 5Potetmos: Mos potetene med smør, geitost, kokt hvitløkspuré og fløte til en jevn og fin konsistens. Krydre med salt og pepper.
  6. 6Ta ut innmaten av spaghetti squashen med en gaffel og legg den i en bolle. Krydre med salt og pepper, og sett til side.
  7. 7Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  8. 8Grønnsaker: Varm opp resten av oljen i en stor panne og stek løk, gulrøtter og selleri på middels varme til de er myke og gjennomsiktige, ca.