
Bestemors hjemmelagde ketchup
oppskriften på grandma's homemade ketchup er enkel og smakfull, perfekt for hele familien. lag din egen ketchup hjemme i noen enkle steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 fedd hvitløk
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 kopp brunt sukker, pakket
- 2 Granny Smith- epler, skrelt, kjernet og i terninger
- 1 kanelstang
- 1 middels stor løk, hakket
- 1 fersken, blansjert, skrelt, kjernet og i terninger
- 3 nellikspiker
- 1/2 teskje chiliflak
- 6 til 8 tomater, blansjert, skrelt og grovhakket
- 1/2 kopp eplesidereddik
- En liten dæsj hvitløkssmakende hot sauce (anbefalt: hvitløkssmakende Tabasco)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 spaghetti squash
- 1 hvitløkhode
- 1/4 kopp olivenolje
- 2 kopper brødsmuler
- 1 kopp melk
- 1/4 kopp ristede pinjekjerner
- 2 egg, pisket
- 1 spiseskje hakket fersk basilikum
- 1 spiseskje hakket fersk timian
- 1 spiseskje hakket fersk flatbladpersille
- 5 til 6 Yukon Gold-poteter, kokt, men ikke skrelt
- 1/4 kopp smeltet smør
- 1/2 kopp myk geitost
- 1 kopp 35-prosent kremfløte
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1 middels stor løk, hakket
- 2 gulrøtter, hakket
- 2 selleristilker, hakket
- 3 kopper skivede sopp
- 6 kopper ville sopp
- 4 hvitløkfedd, finhakket
- 1 kopp tørkede du Puy-linser (grønne), kokte
- Friterte sjalottløk, til pynt
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele, tilsett oljen, løken, eplene og ferskenene, og stek til de er gjennomsiktige, ca. 5 minutter. Tilsett tomatene, hvitløk, brunt sukker, kanelstang, nellik, chiliflak, eddik og hot sauce. Krydre sausen med salt og pepper, og skru ned varmen. Kok i omtrent 1 time, til den har redusert til halvparten. Server med Vegetarisk Shepherd's Pie, oppskriften følger. Kan oppbevares i kjøleskapet i 1 uke.
- 2For den vegetariske Shepherd's Pie, start med spaghetti squash: Forvarm ovnen til 150 grader Celsius. Først, kutt spaghetti squashen i to og fjern frøene. Legg squashen på et bakepapirkledd stekebrett og stek i 1 ½ time. Alternativt kan du legge den på en tallerken og koke den i mikrobølgeovnen på høy effekt i ca. 20 minutter.
- 3Ristet hvitløk: Legg hvitløkhodet på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over 1 teskje olivenolje. Krydre med salt og pepper, og sett i ovnen i 30 minutter eller til hvitløken er veldig mør.
- 4Brødsmuler: I en bolle, bland brødsmulene med melken. La stå i 5 minutter til all væsken er absorbert. Bland inn pinjekjerner, egg, basilikum, timian og persille. Sett til side.
- 5Potetmos: Mos potetene med smør, geitost, kokt hvitløkspuré og fløte til en jevn og fin konsistens. Krydre med salt og pepper.
- 6Ta ut innmaten av spaghetti squashen med en gaffel og legg den i en bolle. Krydre med salt og pepper, og sett til side.
- 7Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 8Grønnsaker: Varm opp resten av oljen i en stor panne og stek løk, gulrøtter og selleri på middels varme til de er myke og gjennomsiktige, ca.