Hello Fresh Mobile Banner
Potet- og purreløkpannekaker

Potet- og purreløkpannekaker

oppskrift på deilige potet- og purreløkpannekaker, perfekte som frokost eller forrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
frokost

Ingredienser

  • 1. 2 kopper skrelte, revne poteter
  • 2. 1 1/2 kopper finhakket purre, kun den hvite delen
  • 3. 2 store egg, pisket
  • 4. 1/4 kopp hvetemel
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 1/4 teskje malt svart pepper
  • 7. Vegetabilsk olje
  • 8. Salatgrønnsaker til pynt på serveringsfatet
  • 9. Røkelaks, crème fraîche og kaviar, eller grov eplesaus til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Bland potetene, purre, egg, mel, salt og pepper sammen i en stor bolle til det er godt blandet. Varm opp nok olje til å dekke bunnen av en middels stor stekepanne. Skje en åttendedel av blandingen i midten av pannen og spre den litt ut til en 7,5 cm sirkel. Stek på middels varme til undersiden er gyllen. Bruk en stor metallspatel og snu pannekaken, og stek til den er gyllen på den andre siden og gjennomstekt. Gjenta med resten av blandingen, og hold de ferdigstekte pannekakene varme i ovnen. Server varme med røkelaks, crème fraîche og kaviar, eller med grov eplesaus.