Hello Fresh Mobile Banner
Kylling og shiitakesopp i tomatsaus

Kylling og shiitakesopp i tomatsaus

Lær hvordan du lager en smakfull kyllingrett med shiitake sopp i en rik tomatsaus. En enkel og sunn oppskrift som passer til hverdagen og helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss ekstra virgin olivenolje
  • 6 benfrie og skinnløse kyllingbryst
  • 1 beger (3,5 unser) shiitakesopp, stilker fjernet, store hatter delt i to eller fire
  • Salt og nykvernet svart pepper, etter smak
  • 1/3 kopp rød eller hvitvin (valgfritt)
  • 1 boks (28 unser) italienske plommetomater med juice
  • 1 ss hakkede ferske italienske plommetomater med juice
  • 1 ss hakket fersk italiensk (flattbladet) persille
  • 1 liten hvitløksfedd, finhakket eller presset gjennom en hvitløkspresse
  • 1 stripe (1/2 x 2 tommer) fersk appelsinskall (fjernes med en grønnsaksskreller)
  • 2 ss fersk basilikum, revet eller hakket (valgfritt)
  • 1 1/2 kopp orzo
  • Salt etter smak
  • 2 ss Parmigiano-Reggiano, eller mer etter smak
  • 1 ss finhakket persille

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp olje i en dyp, tykkbunnet stekepanne eller sautépanne med lokk, helst med non-stick-belegg, på middels varme. Legg kyllingen med den glatte siden ned. Sautér, og snu hver bit med tang eller en plastspatel til den er lett brunet, ca. 5 minutter på hver side. Halvveis i kokingen, tilsett shiitake-soppene; la dem bli lett brune på begge sider. Strø over salt og pepper; fjern kylling og shiitake-sopp til en sidefat.
  2. 2Hell vinen i den varme stekepannen og kok opp på høy varme til den er redusert til halvparten, ca. 3 minutter. Tilsett tomater, persille, hvitløk og appelsinskall. Varm opp til kokepunktet, og rør om for å blande ingrediensene. Legg kylling, shiitake-sopp og eventuelle safter fra fatet tilbake i pannen. Dekk til og kok på middels varme i 10 minutter, eller til kyllingen er gjennomkokt. Overfør kyllingen til et oppvarmet serveringsfat og dekk med folie. Skru opp varmen til høy og kok opp tomatblandingen til den er litt redusert og har blitt tykkere, ca. 5 minutter. Tilsett basilikum, hvis du bruker det. Smak til sausen med salt og pepper. Pynt med basilikum og server med Parmesan-Orzo (oppskrift følger).
  3. 3Kok orzo i kokende, saltet vann, delvis dekket, og rør ofte for å unngå at det setter seg fast. Når vannet igjen koker, fjern lokket og kok til orzoen er mør, ca. 15 minutter. Vend inn osten og persillen.
  4. 4Porsjoner: 4 porsjoner
  5. 5Oppskriften er gitt av Marie Simmons.