
Jordbær- og mascarponekrem i dessertglass
Lær hvordan du lager en fersk og deilig jordbær mascarpone dessert i kopp. Perfekt for sommeren eller som en lett avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 1/4 kopper sukker
- 1 kopp vann
- 1/4 kopp Kirsch
- 340 gram hvit belgisk sjokolade, hakket
- 3/4 kopp kremfløte
- 1 kopp skivede jordbær
- 1/4 kopp sitronsaft
- 3 spiseskjeer Kirsch
- 3/4 kopp mascarpone
- 3/4 kopp kremfløte
- 2 store egg
- 1/4 kopp sukker
- 1/2 vaniljestang, skrapet
- 1 1/4 kopper ferske, skivede jordbær
- 20 tørre ladyfingers
Fremgangsmåte
- 1For sirupen: Bland sukker, vann og kirsebærlikør i en middels stor kjele og kok opp. La det avkjøle helt.
- 2For ganachen: Ha sjokoladen i en middels varmebestandig bolle. Varm opp fløten i en middels stor kjele til den damper, og hell den over sjokoladen. La det stå til romtemperatur, og dekk med plastfolie. Sett til kjøling i kjøleskapet i minst 4 timer.
- 3For jordbærpuréen: Bland jordbær, sitron og kirsebærlikør i en middels stor kjele; kok over middels varme til jordbærene blir myke og får en syltetøyaktig konsistens, ca. 5 minutter. Avkjøl helt (kan oppbevares i kjøleskapet i opptil ett døgn).
- 4For mascarponekremen: I en elektrisk mikser, bland mascarpone, fløte, egg, sukker og vanilje til det er tykt.
- 5Rør jordbærpuréen inn i ganachen. I 8 dessertglass, lag lagvis med mascarponekrem, ladyfingers dyppet i sirup, jordbærganache, dyppede ladyfingers og mascarpone. Topp med hele jordbær. Oppbevar i kjøleskapet til servering.