
Sveitsisk fondue
Lær hvordan du lager en autentisk swiss fondue med denne enkle oppskriften. Perfekt for vinterkveldene og sosial samling.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 pund Gruyère, grovt revet
- 1/2 pund Emmental, grovt revet
- 2 teskjeer maisstivelse
- 1/2 hvitløksfedd
- 2/3 kopp tørr hvitvin (Chardonnay er fint)
- 4 spiseskjeer Kirsch (tørr kirsebærlikør)
- En klype nyrevet muskatnøtt
- Nykvernet svart pepper
- Dipp-tilbehør etter eget valg, for eksempel brødterninger eller epler
Fremgangsmåte
- 1Bland de to ostene sammen med maisstivelsen. Gni innsiden av en tykkbunnet kjele med den kuttede hvitløksflekken. Tilsett vin og 2 spiseskjeer Kirsch, og kok opp. Skru ned varmen til middels-lav og tilsett osteblandingen, rør om til blandingen er varm og jevn.
- 2Tilsett de resterende 2 spiseskjeene Kirsch hvis blandingen er for tykk. Krydre med muskatnøtt og pepper etter smak. Overfør til en fonduegryte og server umiddelbart med det du ønsker å dyppe i.