
Sitrus- og rejemarinade
Lær hvordan du lager en smakfull citrus prawn marinade som passer perfekt til sjømatretter. Rask, enkel og full av frisk smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 1 kopp appelsinjuice
- 1 sitron, presset
- 2 skvetter brandy
- 1 fersk rød chili, hakket
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1 dash Worcestershire-saus
- 8 ekstra store reker, med skall
Fremgangsmåte
- 1I en bolle, bland sammen olivenolje, appelsinjuice, sitronjuice, brandy, chili, hvitløk og Worcestershire-saus. Rør marinaden godt. Med en liten kniv, skjær gjennom skallet og baksiden av hver reke og fjern «åren». Legg rekene i marinaden og la dem stå i 20 minutter.
- 2Sil av rekene og tørk dem forsiktig. Bygg opp et godt bål i en kullgrill eller forvarm en gassgrill. Kok rekene over høy varme til de er akkurat varme i midten, ca. 3 til 5 minutter per side.
- 3Server varme, gjerne med en liten skje marinade over, hvis ønskelig.