Sitrus- og rejemarinade

Sitrus- og rejemarinade

Lær hvordan du lager en smakfull citrus prawn marinade som passer perfekt til sjømatretter. Rask, enkel og full av frisk smak!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 10 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 1 kopp appelsinjuice
  • 3. 1 sitron, presset
  • 4. 2 skvetter brandy
  • 5. 1 fersk rød chili, hakket
  • 6. 1 fedd hvitløk, knust
  • 7. 1 dash Worcestershire-saus
  • 8. 8 ekstra store reker, med skall

Fremgangsmåte

  1. 11. I en bolle, bland sammen olivenolje, appelsinjuice, sitronjuice, brandy, chili, hvitløk og Worcestershire-saus. Rør marinaden godt. Med en liten kniv, skjær gjennom skallet og baksiden av hver reke og fjern «åren». Legg rekene i marinaden og la dem stå i 20 minutter.
  2. 22. Sil av rekene og tørk dem forsiktig. Bygg opp et godt bål i en kullgrill eller forvarm en gassgrill. Kok rekene over høy varme til de er akkurat varme i midten, ca. 3 til 5 minutter per side.
  3. 33. Server varme, gjerne med en liten skje marinade over, hvis ønskelig.