
Maple-glassert frokost-epleterter
oppskrift på deilige mapleglazed breakfast apple tarts, perfekte til frokost eller brunch. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 8 unser kremost, myknet
- 1/4 kopp melis
- 1 teskje vanilje
- 2 mellomstore Empire-, Gala- eller Golden Delicious-epler
- 1/4 kopp sukker
- 17 1/4 unser ferdigpakket (2 ark) frossen butterdeig, tint
- 1 stort egg, lett pisket med 1 spiseskje vann
- 1/2 kopp rent lønnesirup
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle rører du sammen kremost, melis og vanilje til en jevn blanding.
- 2Skrell, del og kjern ut eplene, og skjær dem i 0,6 cm tykke skiver. I en bolle vender du eplene med 2 spiseskjeer sukker.
- 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 4På en lett melet overflate ruller du ut ett ark med butterdeig til en 38 x 28 cm stor rektangel. Fra den lange siden kutter du fire strimler på 0,8 cm i bredden. Fra den korte siden kutter du to strimler på 0,8 cm i bredden. Sett butterdeigstrimlene til side. Halvér resten av rektangelet på langs, og legg halvdelene på et bakepapirkledd stekebrett.
- 5Rett innenfor kantene på butterdeigsrektanglene børster du med eggeplomme, og reserverer resten av eggeplommen. Plasser butterdeigstrimlene på kantene slik at de ligger flush med rektanglenes kanter, og trim dem etter behov. Fordel kremostblandingen inne i kantene på rektanglene og legg på epleskivene.
- 6På en lett melet overflate ruller du ut det resterende butterdeigarket til en 35 x 25 cm stor rektangel og deler det på langs i to. Kutte flere diagonale snitt på ca. 6 cm ned midten av hver rektangel (ikke kutt innen 2,5 cm fra kantene).
- 7Pensle butterdeigkantene på epletoppa terter med noe av den resterende eggeplommen, og legg hver terte med et butterdeigrektangel oppå. Trykk forsiktig, men bestemt, langs kantene for å forsegle. Pensle de resterende eggeplomme over butterdeigtoppen og strø over de resterende 2 spiseskjeene sukker. Stek tarten midt i ovnen i 30 minutter, eller til de er puffete og gyldne.
- 8I en liten kjele lar du lønnesirupen små