
Chilaquiles med kylling – tortillaform med kyllingbryst
oppskrift på chilaquiles med kylling, en smakfull mexicansk rett i form av en tortillagrateng med kyllingbryst. perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1,9 liter vann
- 680 gram tomatillos, fjernet skall
- 4 serrano-chilipepper
- 2 hvitløksfedd
- ½ liten gul løk
- 12 middels store, daggamle mais tortillas
- Rapsolje til steking
- 2 middels store kyllingbryst, uten ben og skinn
- 225 gram asadero-ost, revet (kan erstattes med Monterey Jack)
- 115 gram meksikansk krem eller crème fraîche
- ½ liten gul løk, finhakket
- 1 middels stor avokado, skrelt og skivet
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en ildfast form på 8 x 8 tommer.
- 2I en middels stor kjele, kok opp vannet, tilsett tomatillos og serranoskiver, og la dem koke i omtrent 8 minutter. I en blender, puré tomatillos, chili, hvitløk og løk, bruk nok av tomatillovannet til å oppnå en sausaktig konsistens. Sil sausen.
- 3Kutt tortillalefsene i to, deretter i kvarter, slik at du får åtte trekanter fra hver. Varm opp oljen i en middels stor stekepanne, og stek tortillatrianglene til de er sprø. Ta dem ut av pannen og sett til side.
- 4I en middels stor stekepanne, stek kyllingbrystet til det er gjennomstekt, og skjær det deretter i 2,5 cm brede strimler.
- 5I en middels stor kjele, kok opp tomatillosalsaen, smak til med salt og krydre etter behov. Tilsett de sprø tortillatrianglene og la det småkoke i ca. 4 minutter, eller til tortillatrianglene blir myke.
- 6I en 8 x 8 tommers ildfast form, legg et lag med chilaquiles og saus, tilsett noen av kyllingstrimlene, dekk med flere tortillalefser, og topp med revet ost. Stek i en forvarmet ovn på 200°C (400°F) til osten smelter. Pynt med rømme, hakket løk og avocadoskiver.





