Chilaquiles med kylling – tortillaform med kyllingbryst

Chilaquiles med kylling – tortillaform med kyllingbryst

oppskrift på chilaquiles med kylling, en smakfull mexicansk rett i form av en tortillagrateng med kyllingbryst. perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1,9 liter vann
  • 680 gram tomatillos, fjernet skall
  • 4 serrano-chilipepper
  • 2 hvitløksfedd
  • ½ liten gul løk
  • 12 middels store, daggamle mais tortillas
  • Rapsolje til steking
  • 2 middels store kyllingbryst, uten ben og skinn
  • 225 gram asadero-ost, revet (kan erstattes med Monterey Jack)
  • 115 gram meksikansk krem eller crème fraîche
  • ½ liten gul løk, finhakket
  • 1 middels stor avokado, skrelt og skivet

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: en ildfast form på 8 x 8 tommer.
  2. 2I en middels stor kjele, kok opp vannet, tilsett tomatillos og serranoskiver, og la dem koke i omtrent 8 minutter. I en blender, puré tomatillos, chili, hvitløk og løk, bruk nok av tomatillovannet til å oppnå en sausaktig konsistens. Sil sausen.
  3. 3Kutt tortillalefsene i to, deretter i kvarter, slik at du får åtte trekanter fra hver. Varm opp oljen i en middels stor stekepanne, og stek tortillatrianglene til de er sprø. Ta dem ut av pannen og sett til side.
  4. 4I en middels stor stekepanne, stek kyllingbrystet til det er gjennomstekt, og skjær det deretter i 2,5 cm brede strimler.
  5. 5I en middels stor kjele, kok opp tomatillosalsaen, smak til med salt og krydre etter behov. Tilsett de sprø tortillatrianglene og la det småkoke i ca. 4 minutter, eller til tortillatrianglene blir myke.
  6. 6I en 8 x 8 tommers ildfast form, legg et lag med chilaquiles og saus, tilsett noen av kyllingstrimlene, dekk med flere tortillalefser, og topp med revet ost. Stek i en forvarmet ovn på 200°C (400°F) til osten smelter. Pynt med rømme, hakket løk og avocadoskiver.