
Bacon og pintobønner
Lær hvordan du lager deilige bacon pinto beans med enkel oppskrift. Perfekt som hovedrett eller tilbehør. Rask, smakfull og enkel å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund tørkede pintobønner, sortert
- 1/2 pund bacon, hakket
- 1 løk, finhakket
- 1 ss chilipulver
- 1 ss Worcestershire-saus
- 4 kopper lavsaltet kyllingkraft
- Kosher-salt
- 1 ss eplesidereddik
- 2 ss hakkede friske gressløk (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Legg bønnene i en stor, vid gryte eller en nederlandsk ovn og dekk med kaldt vann, ca. 2,5 cm over bønnene. Kok opp, fjern deretter fra varmen og la dem ligge i bløt i 30 minutter; sil av vannet og skyll bønnene.
- 2Ha bønnene tilbake i gryten og tilsett bacon, løk, chilipulver, Worcestershire-saus, kyllingkraft og 4 kopper vann. La det småkoke over middels høy varme, og reduser deretter varmen til middels. La det småkoke i 30 minutter.
- 3Tilsett 1 teskje salt og skru ned varmen til middels lav. Dekk til og la det småkoke, rør av og til, i ytterligere 1 1/2 time. Delvis avdekk gryten og fortsett å småkoke, rør av og til, til bønnene er kremete og væsken har blitt tykk, ca. 30 minutter til. Tilsett eddik og gressløk, og smak til med salt.
- 4Fotograf: Con Poulos



