Grønne egg og skinke med ItalTots og hvitløksostet toast

Grønne egg og skinke med ItalTots og hvitløksostet toast

oppskrift på grønne egg og skinke servert med italiTots og hvitløksostet toast, perfekt for en smakfull frokost eller brunch

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 2
frokost

Ingredienser

  • 1 pose frosne potetstaver, hvilken som helst merke
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje tørket timian
  • 1 teskje tørket oregano
  • 1 teskje tørket rosmarin
  • 1 teskje chiliflak
  • 1/2 kopp babyspinat eller ruccola, 2 håndfuller blader
  • 1/2 kopp fersk basilikum, omtrent 10–12 blader
  • 2 spiseskjeer pinjekjerner (pignoli), en håndfull
  • 1 liten hvitløksfedd, knust fra skallet
  • Salt og pepper
  • 2 runde skjeer revet Parmigiano eller Romano
  • 1/4 kopp ekstra jomfrolivenolje, ca. etter eget skjønn
  • 1 spiseskje ekstra jomfrolivenolje, én sving av pannen
  • 1 spiseskje smør
  • 1/2 pund frokostskinke, hakket
  • 8 store egg
  • En liten skvett fløte eller melk
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius (425 grader Fahrenheit).
  2. 2Åpne potetpuffene og fordel fire porsjoner på et non-stick bakepapir. Strø potetpuffene med salt og tørkede krydderurter, og vend dem litt rundt slik at urtene fester seg til puffene — etter hvert som frostet begynner å smelte, vil smakstilsetningene sette seg fast. Stek potetpuffene til de er sprø, ca. 12 minutter.
  3. 3Bland ingrediensene til den grønne sausen i en foodprocessor og kjør til du får en saus; du lager en pesto til eggene. Sett pestoen til side og reserver.
  4. 4Varm opp en non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett extra-virgin olivenolje og smør i pannen, og legg i den hakkede skinken og potetpuffene for å få en lett brunfarge i kantene, ca. 3 minutter.
  5. 5Ta potetpuffene ut av ovnen og skru på grillelementet for å riste brødet ditt.
  6. 6Pisk eggene sammen med en skvett halv- og melk, og smak til med salt og pepper. Hell eggene i skinken i pannen og rør dem opp sammen med skinken til ønsket konsistens, og ta av varmen.
  7. 7Rist brødet under den varme grillelementet, ca. 30 sekunder på hver side. Gni det med knust hvitløk, smør det med smør, og topp med et dryss parmesan, den hakkede mozzarellaen og nykvernet svart pepper.
  8. 8Varm opp tomatsausen i en mikrobølgesikker bolle sammen med oregano, knust rød pepper og hvitløksfeddet fra toasten. Dekk til med plastfolie og varm i 2 minutter. Server som dipp til potetpuffene.
  9. 9Rør pestoen inn i skinken og eggene, slik at de blir "grønne", og server med hvitløk-ostet toast på siden.