
grønnsaksbuljong
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull grønnsaksbuljong hjemme. Perfekt som base for supper, sauser og gryteretter. Enkel å lage og sunn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 tomater
- 1 løk, skrelt
- 1 purre, renset og vasket
- 2 sjalottløk, skrelt
- 4 hvitløksfedd, skrelt
- 2 selleristenger, vasket
- 1 gulrot, renset og skrelt
- 1 pastinakk, renset og skrapt (valgfritt)
- 1 fennikelfrø (valgfritt)
- 1 gallon vann
- 1 liten bunt persille
- 1 teskje tørket timian
- 2 laurbærblad
- 3 hele nellikspiker
- 2 spiseskjeer knust svart pepper
- 2 spiseskjeer salt, etter smak
Fremgangsmåte
- 1Hakk alle grønnsakene grovt og legg dem i en stor kjele. Hell på vann til det dekker, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke. Skum av og fjern urenheter fra overflaten. Tilsett krydderne. La det småkoke uten lokk i omtrent 2 timer. Sil av væsken og oppbevar den i kjøleskapet i opptil en uke, eller frys den ned.