Hello Fresh Mobile Banner
Kjøttboller av kalkun

Kjøttboller av kalkun

Lær hvordan du lager deilige kalkun kjøttboller med vår enkle oppskrift. Perfekt for en sunn middag eller forrett. Raskt og enkelt å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/2 pund fersk karbonadede kjøtt av kalkun
  • 1 liten terning søt løk
  • 2 teskjeer hakkede ferske oregano-blader
  • 2 teskjeer hakkede ferske basilikum-blader
  • 2 til 3 fedd finhakket hvitløk
  • Havsalt
  • Nykvernet svart pepper
  • 3 store egg
  • 1 3/4 kopper brødsmuler
  • 1 kopp kremfløte
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1 spiseskje smør
  • 1 1/2 kopper hvetemel, til å støve kjøttbollene før de brunes

Fremgangsmåte

  1. 1Bland kalkunkjøtt, løk, ferske urter, hvitløk, salt og pepper. Tilsett egg, brødsmuler og kremfløte. Rull kjøttbollene til ønsket størrelse. Se kokkens merknad 1.
  2. 2Varm opp en stor stekepanne. Tilsett olje og smør, og kok over middels varme til smøret blir gyldent, omtrent 5 minutter. Å brune smøret gir en ekstra god smak.
  3. 3Se kokkens merknad 2. Dryss kjøttbollene i litt mel og brun dem. Kjøttbollene skal stekes på middels høy varme. De kan ferdigstilles i ovnen ved å steke dem eller plasseres i ferdiglaget tomatsaus. Husk at dette bare er for å brune kjøttbollene.