
Gordons grillede stripesteak med chili- og tomatvinaigrette
oppskrift på grillede stripesteak med chili og tomat vinaigrette. perfekt for en smakfull hovedrett som imponerer. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 stk. (8-ounce) stripesteaks
- 1 kopp salt
- 1 ss nykvernet svart pepper
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss hvitløkspulver
- 2 ss chilipulver
- 1 ss spisskummen
- 1–2 ss cayennepepper
- 1 ildrøkt Anaheim- eller annen mild grønn chili, hakket, eller 1/4 kopp hermetiske hakkede milde grønne chili
- 1 1/2 ss finhakkede sjalottløk eller vårløk
- 1 ts finhakket fersk oregano, eller 1/2 ts tørket oregano
- 1 ss balsamicoeddik
- 3 ss olivenolje
- 1 kopp halverte cherrytomater
- Salt og nykvernet svart pepper
- Oreganoblad til pynt (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Bland krydderiblandingen godt og gni den inn i biffene, eller krydre rikelig med salt og pepper og sett til side.
- 2For å lage chili- og tomatvinaigretten: Bland chili, sjalottløk eller vårløk, oregano og eddik i en liten bolle. Visp inn olivenoljen gradvis. Rett før servering, rør inn tomatene og smak til med salt og pepper.
- 3Grill biffene over middels varm kullgrill eller i grillpanne på middels høy varme til de er medium-rare eller medium.
- 4Legg biffene på individuelle tallerkener og øs over en fjerdedel av vinaigretten på hver. Pynt med oregano-kvister. Server med stekte egg.