Tournedos Rossini-stil med glasert grønnsaksbouquetière-saus Perigueux-stil

Tournedos Rossini-stil med glasert grønnsaksbouquetière-saus Perigueux-stil

oppskrift på tournedos rossini-style med glasert grønnsaksbouquetiere saus périgueux-style. en elegant hovedrett perfekt for festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: avansert
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer solsikkeolje
  • 2. 4 (200 gram) storfekoteletter
  • 3. Salt og nykvernet pepper
  • 4. 4 (85 gram) porsjoner fersk eller frossen andef foie gras
  • 5. Vegetabilsk Bouquetiere, oppskrift følger
  • 6. 4 skiver svarte trøfler (ikke for tykke)
  • 7. Perigueux-saus, oppskrift følger
  • 8. 20 gulrøtter, skåret i skiver, middels størrelse
  • 9. 4 spiseskjeer sukker
  • 10. 4 spiseskjeer usaltet smør pluss 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 11. Salt og nykvernet pepper
  • 12. 20 neper, skåret i skiver, middels størrelse
  • 13. 4 spiseskjeer finhakket fersk krusete persille
  • 14. En håndfull havsalt
  • 15. 12 bunter grønne bønner
  • 16. 1 teskje finhakkede sjalottløk
  • 17. 20 poteter, skåret i skiver, middels størrelse
  • 18. 1 spiseskje solsikkeolje
  • 19. 3 spiseskjeer nylaget klaret smør
  • 20. 2 store sjalottløk, finhakket
  • 21. 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 22. 1 stor bouquet garni
  • 23. 1/2 teskje knust svart pepper
  • 24. 2 kopper Madeira-vin
  • 25. 2 spiseskjeer cognac
  • 26. 3 kopper fersk brun kalvefond
  • 27. 4 spiseskjeer fersk andef foie gras, brutt i små biter
  • 28. 1/2 svart trøffel, finhakket
  • 29. 1 spiseskje usaltet smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp en middels stor stekepanne med solsikkeolje på middels høy varme. Krydre filetene med salt og pepper. Stek filetene til de er gyldne på hver side, til ønsket stekegrad. La dem renne av på en tallerken med kjøkkenpapir.
  2. 22. Varm opp en liten non-stick panne eller stekepanne på høy varme. Krydre andefilet-skivene med salt og pepper. Når pannen er veldig varm, legg i skivene av andefilet og stek raskt i ca. 1 minutt på hver side. La dem renne av på en tallerken med kjøkkenpapir.
  3. 33. For å servere, plasser en bukett med grønnsaker midt på hver tallerken. Legg en filet oppå grønnsakene. På toppen av fileten legger du en skive foie gras. Over foie gras legger du skiver av svart trøffel. Hell sausen forsiktig rundt grønnsakene.
  4. 44. Grønnsaksbukett:
  5. 55. Legg gulrøttene i en stekepanne og nepe i en annen. Tilsett vann opp til toppen av gulrøttene, og ha i 2 ss sukker og 1 ss smør. Krydre med salt og pepper, og kok opp på middels høy varme til væsken er helt fordampet og grønnsakene er møre. I den andre pannen, tilsett vann opp til toppen av nepe, og ha i 2 ss sukker og 1 ss smør. Krydre med salt og pepper, og kok opp til væsken er helt fordampet og grønnsakene er møre. Ta ut grønnsakene, og fortsett å koke til resten av sukkeret og smøret blir til en lys karamell. Når karamellen har riktig farge (lys brun), legger du gulrøttene og nepen tilbake i pannen til hver grønnsak får en lys brun farge og glans. Krydre gulrøttene og nepen individuelt. Fordel 2 ss hakket persille i hver panne. Ta av varmen og sett til side.
  6. 66. For å koke grønne bønner, kok opp en liten kjele med vann. Tilsett en stor håndfull havsalt. Når vannet koker,