
4 eplepai
Lær hvordan du lager en klassisk eplepai med denne enkle oppskriften. Perfekt for høstfest eller en søt avslutning på middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. For å lage bunnen: Bland mel, salt og smør i en food processor til smøret er på størrelse med erter, ca. 15 pulser. Tilsett kaldt vann og kjør til deigen samler seg til en ball, ca. 20 sekunder. Form deigen til en ball og del den i to. Kjevle ut den ene halvdelen for å lage bunnen til pai. Legg paibunnen i en 25 cm dyp paiform.
- 33. Fyll bunnen med eplene. Drypp sitronsaft over eplene og topp med eplepai-blanding midt i paien. Kjevle ut den andre delen av deigen og legg den over eplefyllet.
- 44. Flytt ovnracket til midten av ovnen. Dekk kantene på paibunnen tett med tre striper aluminiumsfolie. Dekk toppen av paien løst med et 30 x 30 cm stykke folie. Sett paien på et bakepapirkledd stekebrett. Stek i 1 time og 15 minutter. Fjern det store stykket med folie, men la stripene sitte igjen, og stek videre til paien er godt brunet, ca. 10–15 minutter. De siste 5 minuttene kan stripene fjernes for å få en mer brun skorpe.
- 55. Bland alle ingrediensene sammen.