
Steak Oscar
Lær hvordan du lager en perfekt steak oscar med denne enkle oppskriften. En luksuriøs og smakfull hovedrett som imponerer enhver gjest.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 eggeplommer
- Saften av 2 sitroner
- 2 staver smør, smeltet og litt avkjølt
- En klype kosher salt
- Cayennepepper etter smak
- 1 spiseskje hakket fersk estragon eller 1 teskje tørket estragon
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- Fire storfefilétsteker på 2 tommer tykkelse (ca. 280 gram hver)
- 1 spiseskje smør
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 bunt mellomstore asparges, endene trimmet hvis de er seige
- 1 spiseskje olivenolje
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 2 spiseskjeer smør
- 225 gram jumbo-reker (16- til 20-talls), skrellet og renset
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- Hakket fersk persille, til pynt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 2For tarragon-hollandaise: Tilsett eggeplommene i en blender eller en food processor og kjør den sammen. Tilsett sitronsaften og kjør i noen sekunder. Med blenderen på, hell sakte i det smeltede smøret. Slå av blenderen, tilsett litt salt og cayennepepper, og pisk det igjen til det er godt blandet. Tilsett den hakkede estragonen og puls den et par ganger. Sett til side.
- 3For biffen: Gni begge sider av biffene godt inn med salt og pepper.
- 4Varm opp en ovnsfast stekepanne på middels høy varme. Tilsett smør og olivenolje. Når smøret har smeltet, legg i biffene og stek dem på begge sider til de får en fin farge, ca. 1 minutt per side.
- 5Sett stekepannen i ovnen for å fullføre stekingen av biffene. Stek til medium rare, ca. 4 til 5 minutter. Dekk løst med aluminiumsfolie og la hvile i 5 minutter.
- 6For ovnsbakt asparges: Legg aspargesen på et bakepapirkledd stekebrett, drypp over olivenolje og strø på litt salt og pepper. Stek i ovnen i 5 til 10 minutter.
- 7For reken: Smelt smøret i en panne på middels høy varme. Tilsett rekene og sautér til de er rosa og har fått en mørk gylden farge. Strø over litt salt og pepper. Sett til side.
- 8Anrett hver filet på en tallerken, og legg tre til fire aspargespyd oppå. Legg en porsjon sauterte reker over, og hell over hollandaise-sausen. Strø over hakket persille og server.