
Grillet gresk kylling- og grønnsakssalat med varm pita til innpakking
Oppdag en smakfull gresk grillrett med saftig kylling, grillede grønnsaker og varm pita for wrapping. Perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/3 til 1 1/2 pund kyllingbryst, tenderloins, 2 pakker fra kjøttdisken
- Salt og pepper
- 8 pitabrød
- 1 moden sitron, revet skall og saften
- 3 spiseskjeer rødvinseddik, ca. øye
- 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje, ca. øye
- 2 spiseskjeer fersk oregano, 4 stilker, fjernet blader og hakket
- 3 hvitløksfedd, hakket
- 2 hoder romanosalat, hakket
- 1/2 kopp Kalamata-oliven med stein, grovhakket
- 225 gram fetaost, smuldret
- 2 modne tomater, frøet og hakket
- 1/3 uten frø eller engelsk agurk, hakket
- 1/2 rød løk, hakket
- 1/2 kopp flatbladpersille, noen neve, hakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillpannen over høy varme. Legg kyllingen i en grunn skål og krydre med salt og pepper.
- 2Forvarm ovnen til 135 grader Celsius. Pakk pitabrødene inn i folie. Plasser dem i en varm ovn og varm opp til middagen skal serveres.
- 3Bland sitrzest, saften av sitronen og eddik i en bolle, og visp inn oljen. Tilsett oregano og hvitløk, og visp igjen for å lage dressingen. Hell halvparten av dressingen over kyllingfiletene. Vend kyllingen i dressingen slik at den blir godt dekket.
- 4Bland de resterende salatingredienser i en bolle. Hell resten av dressingen over salaten og vend godt. Salaten skal være lett dekket med dressing. Krydre med salt og pepper, og overfør den til et stort serveringsfat.
- 5Grill kyllingfiletene i 4 til 5 minutter på hver side. Overfør de varme filetene til serveringsfatet med salaten. Ta ut pitabrødene fra ovnen og pakk dem ut. Del pitabrødene i to og plasser dem rundt kanten av fatet.
- 6For å servere, kan hver person fylle pitahalfene med grillet kylling og grønnsaker, pakke dem inn på hver side, og nyte!