Hello Fresh Mobile Banner
Grillet gresk kylling- og grønnsakssalat med varm pita til innpakking

Grillet gresk kylling- og grønnsakssalat med varm pita til innpakking

Oppdag en smakfull gresk grillrett med saftig kylling, grillede grønnsaker og varm pita for wrapping. Perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 1/3 til 1 1/2 pund kyllingbryst, tenderloins, 2 pakker fra kjøttdisken
  • Salt og pepper
  • 8 pitabrød
  • 1 moden sitron, revet skall og saften
  • 3 spiseskjeer rødvinseddik, ca. øye
  • 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje, ca. øye
  • 2 spiseskjeer fersk oregano, 4 stilker, fjernet blader og hakket
  • 3 hvitløksfedd, hakket
  • 2 hoder romanosalat, hakket
  • 1/2 kopp Kalamata-oliven med stein, grovhakket
  • 225 gram fetaost, smuldret
  • 2 modne tomater, frøet og hakket
  • 1/3 uten frø eller engelsk agurk, hakket
  • 1/2 rød løk, hakket
  • 1/2 kopp flatbladpersille, noen neve, hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillpannen over høy varme. Legg kyllingen i en grunn skål og krydre med salt og pepper.
  2. 2Forvarm ovnen til 135 grader Celsius. Pakk pitabrødene inn i folie. Plasser dem i en varm ovn og varm opp til middagen skal serveres.
  3. 3Bland sitrzest, saften av sitronen og eddik i en bolle, og visp inn oljen. Tilsett oregano og hvitløk, og visp igjen for å lage dressingen. Hell halvparten av dressingen over kyllingfiletene. Vend kyllingen i dressingen slik at den blir godt dekket.
  4. 4Bland de resterende salatingredienser i en bolle. Hell resten av dressingen over salaten og vend godt. Salaten skal være lett dekket med dressing. Krydre med salt og pepper, og overfør den til et stort serveringsfat.
  5. 5Grill kyllingfiletene i 4 til 5 minutter på hver side. Overfør de varme filetene til serveringsfatet med salaten. Ta ut pitabrødene fra ovnen og pakk dem ut. Del pitabrødene i to og plasser dem rundt kanten av fatet.
  6. 6For å servere, kan hver person fylle pitahalfene med grillet kylling og grønnsaker, pakke dem inn på hver side, og nyte!