Hello Fresh Mobile Banner
Sjømatgumbo

Sjømatgumbo

oppskrift på seafood gumbo, en smakfull og fyldig rett fra sørstatene. perfekt for helgen eller hverdagsmiddag. enkel å lage og full av fersk sjømat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 2/3 kopp olje
  • 2/3 kopp mel
  • 1 kopp hakket løk
  • 1/2 kopp hakket selleri
  • 1/2 kopp hakket fersk persille
  • 1/2 kopp hakket søt paprika
  • 1/2 kopp hakket grønn løk (scallions)
  • 1 pund rensede reker
  • 1 pint østers med væske
  • 1 pund krabbekjøtt
  • 4 kvart vann
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • Kokt hvit ris som tilbehør

Fremgangsmåte

  1. 1Lag en roux ved å blande olje og mel i en dyp gryte og koke over middels lav varme til den blir mørk brun i fargen, ca. 12 minutter. Tilsett løken og bland godt. Deretter, tilsett selleri, persille, søt paprika og grønn løk, og bland godt. La det koke i ca. 25 minutter.
  2. 2Tilsett reker, østers, østersvæske og krabbekjøtt, og bland godt sammen. Tilsett vann, og kok i 1 time. Smak til med salt og pepper. Server over ris.