
Sjømatgumbo
oppskrift på seafood gumbo, en smakfull og fyldig rett fra sørstatene. perfekt for helgen eller hverdagsmiddag. enkel å lage og full av fersk sjømat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 2/3 kopp olje
- 2/3 kopp mel
- 1 kopp hakket løk
- 1/2 kopp hakket selleri
- 1/2 kopp hakket fersk persille
- 1/2 kopp hakket søt paprika
- 1/2 kopp hakket grønn løk (scallions)
- 1 pund rensede reker
- 1 pint østers med væske
- 1 pund krabbekjøtt
- 4 kvart vann
- Salt og nykvernet svart pepper
- Kokt hvit ris som tilbehør
Fremgangsmåte
- 1Lag en roux ved å blande olje og mel i en dyp gryte og koke over middels lav varme til den blir mørk brun i fargen, ca. 12 minutter. Tilsett løken og bland godt. Deretter, tilsett selleri, persille, søt paprika og grønn løk, og bland godt. La det koke i ca. 25 minutter.
- 2Tilsett reker, østers, østersvæske og krabbekjøtt, og bland godt sammen. Tilsett vann, og kok i 1 time. Smak til med salt og pepper. Server over ris.