Hello Fresh Mobile Banner
Brasede bønner

Brasede bønner

Oppdag hvordan du lager deilige braised beans med denne enkle oppskriften. Perfekt som hovedrett eller tilbehør. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund tørkede cannellini-bønner, sortert
  • 2. 6 blader fersk salvie
  • 3. 6 hvitløksfedd (3 knust, 3 skivet)
  • 4. Grovt havsalt
  • 5. 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe med
  • 6. 1 plommetomat, hakket
  • 7. Nykvernet pepper
  • 8. 1/4 kopp grovhakket fersk persille

Fremgangsmåte

  1. 11. Bløtlegg bønnene i vann over natten. Sil av vannet, og overfør dem til en stor gryte (Dutch oven). Tilsett 10 kopper vann, 2 salvieblader, den knuste hvitløken og 1 spiseskje salt. Kok opp på høy varme, og skru deretter ned varmen til middels lav. La det småkoke til bønnene er møre, omtrent 1 time. Sil av vannet, og sett til side væsken. Kast hvitløken og salvien.
  2. 22. I mellomtiden, forvarm grillen til høy varme eller ovnen til 475 °F (245 °C).
  3. 33. Ha bønnene tilbake i den store gryten. Tilsett den skivede hvitløken, olivenolje, de resterende 4 salviebladene, tomaten, 1 1/2 kopper av den reserverte kokevæsken, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje pepper. Plasser gryten, uten lokk, på grillen eller i ovnen; kok til det blir kremete, ca. 15–20 minutter. Tilsett hakket persille og mer kokevæske om nødvendig. Smak til med salt og pepper, og drypp over litt olivenolje.
  4. 44. Fotografert av Anna Williams