Hello Fresh Mobile Banner
Sprø blomkålbuketter med sitrus-salt

Sprø blomkålbuketter med sitrus-salt

Lær hvordan du lager sprø blomkålflorets med frisk sitrussalt. Perfekt for en lett og smakfull forrett, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Vegetabilsk olje til steking
  • 2. 5 store egg
  • 3. 2/3 kopp maisstivelse
  • 4. 1 1/2 teskje salt
  • 5. 3/4 teskje pepper
  • 6. 1 stor blomkål, delt i buketter
  • 7. 1/2 teskje rød pepperflak
  • 8. 2 sitroner, revet skall

Fremgangsmåte

  1. 11. Fyll en stor kjele omtrent halvfull med vegetabilsk olje. Varm opp til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  2. 22. I en stor bolle, visp sammen egg, maisstivelse, 1/2 teskje salt og pepper. Vend inn blomkålbuketter slik at de blir dekket.
  3. 33. I en liten bolle, bland sammen resten av saltet, rød pepperflak og sitronzest. Når oljen er varm, fjern halvparten av blomkålbukettene fra røren og legg dem i oljen. Stek til de er gylne, ca. 4 til 5 minutter, og vend dem av og til. La dem renne av på tørkepapir. Strø rikelig med krydret salt over. Gjenta med den andre batchen av blomkålbuketter. Server umiddelbart.