Hello Fresh Mobile Banner
Pastinakkrisotto med ovnsbakt tomat- og peppersaus

Pastinakkrisotto med ovnsbakt tomat- og peppersaus

oppskrift på kremet pastina risotto med smakfull ovnsbakt tomat og paprika saus, perfekt som en smakfull hovedrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Kosher salt
  • 1 pund pastina eller annen liten pastatype, *se note
  • 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer fersk oregano, hakket
  • 1 ½ kopper vann
  • 1 kopp kyllingkraft, hermetisk lavsaltet kyllingbuljong eller vann
  • Nykvernet svart pepper
  • 1 ½ kopper ovnsbakt tomat- og pepper-saus, oppskrift følger
  • ½ kopp ferskrevet Parmesanost, pluss mer til pynt
  • 6 kopper godt pakket spinatblader, store stilker fjernet, revet
  • 1 (28-ounce) boks hele, skrelte tomater
  • 3 røde paprika, kjernet og delt i store biter
  • 10 hvitløksfedd, knust
  • ½ kopp ekstra jomfru olivenolje
  • 2 spiseskjeer balsamicoeddik
  • 1 spiseskje fersk rosmarin, grovhakket
  • Kosher salt
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann på høy varme. Tilsett pastina og kok i halvparten av den anbefalte tiden på pakken. Pastaen skal fortsatt være veldig fast i midten, siden den skal koke mer senere.
  2. 2Reserver 1 kopp av pastavannet, deretter siler du av pastaen, skyller den i kaldt vann, og lar den renne av igjen. Drypp over 2 spiseskjeer olivenolje for å forhindre at pastaen klistrer seg sammen. (Du kan forberede pastaen fram til dette punktet opptil 8 timer i forveien; oppbevar den i kjøleskapet til du er klar til å fullføre retten.)
  3. 3Varm opp 2 spiseskjeer olivenolje i en stor gryte på høy varme. Tilsett hvitløk og sautér til den er gyllenbrun. Tilsett oregano og kok kort for å frigjøre aromaen, deretter tilsett 1 1/2 kopper vann. Kok opp væsken, tilsett den delvis kokte pastaen og rør for å dekke den. Tilsett 1 kopp kraft eller buljong, smak til med salt og pepper, og la det småkoke til all væsken er absorbert, ca. 3–4 minutter.
  4. 4Tilsett den ovnsbakte tomat- og peppersausen og 1/2 kopp parmesanost, rør inn spinaten og la den visne. Tynn ut eventuelt med noe av det reserverte pastavannet. Ta av varmen, legg opp i serveringsskjeer, og dryss over revet parmesan. Server varm.
  5. 5Merk: Hvis du ikke har små pastatyper i skapet, kan du male spaghetti i en food processor til den er kuttet opp i korte biter.
  6. 6Sett risten i midten av ovnen og forvarm grillen til høy.
  7. 7Knus tomatene med hendene og legg dem og saften i en stor bolle. Tilsett paprika, hvitløk, olje, eddik og rosmarin. Smak til med salt og pepper, og bland godt. Hell blandingen ut på en dyp bakeplate og plasser den på midterste rille i ovnen under