
Yoghurttede potetmos med chipotle-pepper, geitost og karamelliserte sjalottløk
oppskrift på kremete potetmos med yoghurt, chipotle-pepper, geitost og karamelliserte sjalottløk for en spennende smakskombinasjon.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund hele russet- eller Yukon Gold-poteter
- 2. Kosher-salt
- 3. 1 stang myknet smør eller 1/2 kopp ekstra jomfru olivenolje
- 4. 1 1/2 kopper naturell yoghurt
- 5. Nykvernet pepper
- 6. 1 til 2 spiseskjeer hakkede chipotle-pepper i adobosaus
- 7. 1 kopp geitost, smuldret
- 8. 6 sjalottløk, karamellisert i olivenolje
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene i en kjele; dekk med kaldt vann og tilsett 2 spiseskjeer kosher salt. Kok opp og la småkoke over middels lav til middels varme, uten lokk, til de er møre, omtrent 45 minutter. Sil av vannet og la potetene avkjøles til de er akkurat så vidt håndterbare, deretter skrell dem og overfør til en bolle.
- 22. Tilsett smøret i potetene. Rør inn yoghurt, 2 teskjeer kosher salt og pepper etter smak; mos med en potetmoser eller gaffel.
- 33. Rør inn chipotlepepper. Vend inn geitosten. Fordel de moste potetene i en serveringsskål og dryss over karamelliserte sjalottløk.
- 44. Fotograf: Yunhee Kim