
Spaghetti og kjøttboller
Lær hvordan du lager klassisk spaghetti med kjøttboller. En enkel oppskrift som passer for hele familien og gir en smakfull middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer, pluss 1 kopp rent olivenolje
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 2 store egg
- 1/4 kopp finhakket fersk flatbladpersille
- 1/3 pund karbonadedeig
- 1/2 pund kalvekjøttdeig
- 1/2 pund svinekjøttdeig av skulder
- 1/2 kopp nyrevet Parmesanost
- 1/4 kopp tørkede brødsmuler (laget av ferskt hvitt brød)
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp rent olivenolje
- 2 mellomstore spanske løk, finhakket
- 4 til 6 fedd hvitløk, gnidd til pasta
- 1 teskje rød chili flakes
- 1/4 kopp tomatpuré
- 4 bokser á 28 unser med plommetomater og deres juice, most med en visp
- 2 små Cubano-pepper, hele, med noen knivskårne snitt
- 16 kvister fersk flatbladpersille
- 1 pund (nummer 8 eller 9) spaghetti, kokt al dente
- 3 spiseskjeer fersk hakkede basilikumblader
- Klype Parmigiano-Reggiano
- Ferske persillekvister til pynt
Fremgangsmåte
- 1For kjøttbollene:
- 2Varm opp 2 spiseskjeer av oljen i en liten stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk og kok til den er myk, ca. 1 ½ minutt.
- 3Visp sammen egg og persille i en stor bolle. Tilsett den brunede hvitløken, kjøttet og osten, og bland forsiktig sammen til det er godt blandet. Begynn å tilsette brødsmuler, én spiseskje om gangen, til blandingen akkurat holder sammen. Krydre med salt og pepper etter smak. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 30 minutter. Form kjøttet til 1 ½ tommers store baller.
- 4Varm opp den resterende koppen med olje i en stor stekepanne over høy varme. Legg i kjøttbollene og stek til de er gyldne på alle sider. Forsiktig, fjern dem og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
- 5Varm opp oljen i en middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk, hvitløk og chili flakes, og kok til løken er myk. Tilsett tomatpuré og kok i 30 sekunder.
- 6Rør inn tomatene og la det småkoke, uten lokk, i ca. 10 minutter. Tilsett paprika og persillekvister, krydre med salt og pepper etter smak, og kok opp. La det småkoke i 10 minutter, rør av og til. Legg kjøttbollene i sausen, skru ned varmen til middels, og la det småkoke til kjøttbollene er gjennomkokte og sausen har tyknet, ca. 30 minutter til.
- 7Sil av spagettien og ha den tilbake i kjelen. Tilsett litt av sausen og vend godt rundt i ca. 30 sekunder. Rør inn hakket basilikum i tomatsausen, og øs litt av sausen over spagettien og kjøttbollene. Riv rikelig med Parmesan over, og pynt med friske persillekvister.