
Lower East Side Nut Cake
Lær hvordan du lager den klassiske lower east side nut cake. En søt og saftig kake perfekt for enhver anledning. Enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1/4 kopp kake-mel
- 1 teskje bakepulver
- 1/4 teskje salt, pluss en klype til eggehvitene
- 1/2 kopp sukker, pluss 1/2 kopp
- 1/2 kopp matzamelet
- 1 kopp finhakkede, ristede hasselnøtter
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 4 egg, separert
- 1/4 kopp krem
- 2 spiseskjeer hasselnøttlikør
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
- En klype krem tartar
- 1/4 kopp smørbar, uten frø bringebærsyltetøy
- Ganache-frosting, oppskrift følger
- 1 pint jordbær eller bringebær, til pynt
- 4 unser bittersøt sjokolade, grovhakket
- 1/2 kopp kremfløte
Fremgangsmåte
- 1Kake: Sett en rist midt i ovnen og forvarm til 175 grader Celsius.
- 2Lett smør en 23 cm kvadratisk kakeform med non-stick vegetabilsk spray. Legg bakepapir i bunnen. I en stor bakebolle sikt sammen mel, bakepulver, 1/4 teskje salt og 1/2 kopp sukker tre ganger. Rør inn matzamelet og hakkede hasselnøtter. Lag en fordypning i midten og tilsett olje, eggeplommer, fløte, hasselnøttlikør og smør. Bland til akkurat kombinert.
- 3I en ren, tørr bakebolle visper du eggehvitene med en klype salt og kremortartar til de er kremete, skummende og nesten kan danne topper. Mens du drysser over resten av sukkeret, visper du til konsistensen er som stivbarberingskrem.
- 4Vend inn en tredjedel av eggehvitene i eggeplommeblandingen, deretter resten av eggehvitene forsiktig. Fordel røren i de forberedte formene og stek i 20 minutter, eller til de er lett brune, midten spretter tilbake når du trykker lett, og en kakeprøver kommer ut ren. Sett formene på en rist for å avkjøle. Denne kaken er veldig delikat. Ta den ut av formene og jevn ut kantene. Plasser kaken på en tallerken med bakepapirsiden opp, og smør et lag med bringebærsyltetøy på den skårne siden av ett lag. Legg det andre laget oppå og smør mer syltetøy på toppen.
- 5Ganache-glasur: Ha sjokoladen i en liten bolle. Varm opp fløten til den nesten koker over middels varme. Hell den varme fløten over sjokoladen. Rør forsiktig med en visp fra midten og utover for å smelte og blande. Fortsett å røre til glatt. La det avkjøle i 30 minutter til det er smørbart.
- 6Pynt kaken med glasuren og lag dekorative mønstre på toppen.