
Sunnys enkle ovnsbakte hvitløk- og gresskarhummus
oppskrift på sunn og smakfull hummus med ovnsbakt hvitløk og gresskar. enkel å lage, perfekt som forrett eller snack. sunn og næringsrik.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp olivenolje
- 3 fedd hvitløk, knust
- Én 15,5-unse boks kikerter, drenert
- 1 kopp hermetisk gresskarpuré
- 2 spiseskjeer sitronsaft, pluss mer om nødvendig
- 2 spiseskjeer tahini
- 1/2 teskje gresskarpievare
- Kosher-salt
- 1/4 kopp gresskarkjerner
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1For den ovnsbakte hvitløken: Forvarm ovnen til 190°C (375°F).
- 2Legg olivenolje og hvitløk i en liten ildfast form eller ramekin og stek, pass på at hvitløken ikke begynner å bli brun, men bare får en lys gylden farge og blir mør, i 15 til 20 minutter.
- 3For hummusen: Tilsett de ovnsbakte hvitløksfeddene pluss 2 spiseskjeer av oljen fra ramekinen (sett resten av oljen til side) i en food processor sammen med kikerter, gresskarpuré, sitronsaft, tahini, krydderkrydder (pumpkin pie spice) og en god klype salt. Kjør til glatt konsistens, og tilsett deretter litt mer av den ovnsbakte hvitløksoljen for å jevne ut teksturen. Smak til og tilsett eventuelt litt mer salt og sitronsaft etter behov. Ha hummusen i en skål og hell den resterende oljen over. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 timer.
- 4For gresskarkjernerøren: Når den skal serveres, tilsett gresskarkjerner og en klype salt i en stekepanne på middels høy varme og rør om til de er duftende og får en lett glans, ca. 4 minutter. Krydre med en klype salt.
- 5Strø de ristet gresskarkjernene over hummusen og server den litt avkjølt eller romtemperert.