
Luksuriøs Turkey Tetrazzini
oppskrift på en luksuriøs turkey tetrazzini med kremet saus og deilige smaker. perfekt for en spesiell anledning eller helgemiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 spiseskjeer smør
- ½ pund sopp, tynne skiver
- 1 spiseskje Madeira
- 4 spiseskjeer mel
- 1½ kopper kylling- eller grønnsaksbuljong
- ½ kopp kremfløte
- 2 til 3 kopper kokt kalkunrester, skåret i terninger på 2 cm
- ½ pund linguine, kokt til al dente
- ⅓ kopp revet Parmesanost blandet med 2 spiseskjeer tørre brødsmuler
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp 2 spiseskjeer smør i en stekepanne. Når skummet har lagt seg, tilsett sopp og stek under høy varme i 2 til 3 minutter til soppen har absorbert smøret og er mør. Rør inn Madeira og la det koke inn under høy varme.
- 2I en annen kjele varmes 3 spiseskjeer smør. Når skummet har lagt seg, rør inn melet og la det koke i ett minutt. Visp inn kyllingkraften og kok opp. La det småkoke på lav varme i ca. 5 minutter eller til sausen har tyknet. Ta sausen av varmen og rør inn fløten. Smak til med salt og pepper. Vend inn soppen og kalkunen.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en ildfast form på ca. 1 ½ liter. Legg et lag med halvparten av pastaen, deretter halvparten av soppen og kalkunblandingen, og gjenta med resten av pastaen og kalkunblandingen. Strø over parmesan og brødsmuler, og legg små klatter med det resterende smøret på toppen. Stek i 45 minutter, eller til det er gjennomvarmt, sausen bobler, og toppen er gyllen. Hvis ønskelig, kan du sette formen under grillen i et øyeblikk for å få en fin, brunet overflate.