
Ølbraiserte Sichuan-kyllingvinger
oppskrift på saftige szechuan kyllingvinger som er brygget i øl, perfekt som forrett eller snacks. lett å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pund kyllingvinger
- 2. 1/2 kopp lavsodium soyasaus
- 3. 1/4 kopp mørk brunt sukker
- 4. 2 spiseskjeer finhakket hvitløk
- 5. 1 spiseskje finhakket fersk ingefær
- 6. 1 teskje kinesisk fem-spice pulver
- 7. 1 teskje Szechuan-pepperkorn, tørket ristet til det dufter godt
- 8. 5 tørkede røde chili, knust
- 9. 1 bunt vårløk, hvite deler skåret i tynne skiver på tvers, grønne deler i 2-tommers biter
- 10. 1 stjerneanis
- 11. 1/4 kopp riseddik
- 12. 2 flasker øl, som Bass eller Sam Adams Summer Ale
- 13. 4 spiseskjeer smør
- 14. 50/50 maisstivelse og hvetemel blanding, til å støve med
- 15. Vegetabilsk olje, til steking
Fremgangsmåte
- 11. I en stor, tungbunnet gryte eller en hollandsk ovn, bland sammen vingene, soyasaus, sukker, hvitløk, ingefær, fem-spice, Sichuan-pepperkorn, tørkede chili, vårløkgrønnsaker (sett til side de skivede hvite delene til garnityr) og stjerneanis. Rør alle ingrediensene godt sammen. Du kan la vingene marinere over natten for en dypere smak, hvis du ønsker det.
- 22. Tilsett riseddik og øl i gryten. Kok opp over høy varme, og skru deretter ned til lavere, jevn kok. La vingene småkoke, uten lokk, til de er møre, ca. 1 time. Ta vingene ut av gryten og legg dem på et bakepapirkledd fat, og sett i kjøleskapet til de er kalde.
- 33. Reduser kraften over middels varme til den har en konsistens som kan dekke baksiden av en skje i et tynt lag. Sil væsken gjennom en finmasket sil, og kast de faste delene. Rør inn smøret i glasuren. Smak til med krydder.
- 44. Forvarm frityroljen i en stor gryte til 190°C (375°F).
- 55. Tørk de kalde kyllingvingene godt, og vend dem deretter i maisstivelsesblandingen, og rist av overflødig mel.
- 66. Frityrstek vingene i små porsjoner, og pass på å ikke overfylle gryten, til de er mørkebrune og sprø, ca. 3 minutter. La vingene renne av i et dørslag eller på kjøkkenpapir, og legg dem i en stor bolle. Tilsett den krydrede ølglazuren og vend godt slik at de blir jevnt dekket. Server vingene varme, pyntet med de skivede hvite delene av vårløken.