
Hvitløkssmurte gryn med ovnsbakt hvitløk
oppskrift på hvitløk-ristede grits som er perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage, smakfull, og ideell for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 kopper kyllingkraft
- 1 kopp grovkornet hvit maisgrøt
- 1 kopp melk
- 10 fedd langsomt stekt hvitløk, hakket, oppskrift følger
- Salt og pepper
- 1 hel hvitløk
- Olivenolje
Fremgangsmåte
- 1I en tung, stor kjele, kok opp kyllingkraft. Tilsett grynene gradvis, i en jevn, langsom strøm, og visp kontinuerlig. Senk varmen til lav, og rør ofte til vannet nesten er absorbert, ca. 15 minutter.
- 2Rør inn melken og la det småkoke, mens du fortsatt rører av og til, i 30 minutter. Tilsett ovnsbakt hvitløk og krydre med salt og pepper. Server umiddelbart.
- 3Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit).
- 4Del hvitløksfeddene og fjern det ytre papiret, men la skallet sitte igjen. Vend dem i en ildfast form med olivenolje. Rist i ovnen i 30 minutter. Ta ut av ovnen og la det avkjøle. Klem hvitløksfeddene ut av skallet.