
Grillet andebryst med villris Tørket kirsebærpilaf
Oppdag en smakfull oppskrift på grillet andebryst servert med villris og tørkede kirsebær pilaf. Perfekt for en sofistikert middag i helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 andeler andebryst av and, benfrie
- 2 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
- 1 lime, revet skall og saften
- 2 spiseskjeer sorghum eller godt pakket brunt sukker
- Salt og pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 middels stor løk, skrelt og finhakket
- 1 kopp villris
- 3 kopper kyllingkraft
- 1/2 kopp langkornet hvit ris
- 1/2 kopp tørkede kirsebær
- 1 spiseskje sorghum
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- 1Med en skarp kniv, riss opp skinnet på hver andebryst, men skjær ikke helt gjennom til kjøttet.
- 2I en liten bolle, bland hvitløk, limejuice og -zest, sorghum, salt og pepper. Bruk en liten pensel til å male overflaten på hvert andebryst med sorghumblandingen, og la det marinere i 1 time.
- 3Forbered en veldig varm grill og kok andebrystet, skinnsiden ned, i omtrent 4 minutter (pass på at det ikke oppstår flammeopp). Vend og fortsett å grille i 3 minutter, eller til andebrystet fortsatt er litt rosa i midten. For å servere, skjær i skiver og legg ut på tallerkenen i en fan.
- 4I en dekket kasserolle, varm opp olivenoljen over middels varme og surr løken til den er gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Tilsett villris og kyllingkraft, og kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 20 minutter. Tilsett den hvite risen, tørkede kirsebær og sorghum. Dekk til igjen og kok til risen er mør, ca. 20 minutter. Krydre etter smak og server.