Hello Fresh Mobile Banner
Grillet andebryst med villris
Tørket kirsebærpilaf

Grillet andebryst med villris Tørket kirsebærpilaf

Oppdag en smakfull oppskrift på grillet andebryst servert med villris og tørkede kirsebær pilaf. Perfekt for en sofistikert middag i helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 andeler andebryst av and, benfrie
  • 2 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
  • 1 lime, revet skall og saften
  • 2 spiseskjeer sorghum eller godt pakket brunt sukker
  • Salt og pepper
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 middels stor løk, skrelt og finhakket
  • 1 kopp villris
  • 3 kopper kyllingkraft
  • 1/2 kopp langkornet hvit ris
  • 1/2 kopp tørkede kirsebær
  • 1 spiseskje sorghum
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Med en skarp kniv, riss opp skinnet på hver andebryst, men skjær ikke helt gjennom til kjøttet.
  2. 2I en liten bolle, bland hvitløk, limejuice og -zest, sorghum, salt og pepper. Bruk en liten pensel til å male overflaten på hvert andebryst med sorghumblandingen, og la det marinere i 1 time.
  3. 3Forbered en veldig varm grill og kok andebrystet, skinnsiden ned, i omtrent 4 minutter (pass på at det ikke oppstår flammeopp). Vend og fortsett å grille i 3 minutter, eller til andebrystet fortsatt er litt rosa i midten. For å servere, skjær i skiver og legg ut på tallerkenen i en fan.
  4. 4I en dekket kasserolle, varm opp olivenoljen over middels varme og surr løken til den er gjennomsiktig, ca. 4 minutter. Tilsett villris og kyllingkraft, og kok opp. Skru ned varmen, dekk til, og la det småkoke i 20 minutter. Tilsett den hvite risen, tørkede kirsebær og sorghum. Dekk til igjen og kok til risen er mør, ca. 20 minutter. Krydre etter smak og server.