Hello Fresh Mobile Banner
Klassiske thumbprint-kaker

Klassiske thumbprint-kaker

oppskrift på klassiske thumbprint-kaker med smør, vanilje og syltetøy. perfekt til kaffebesøk eller som småkaker til helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 27 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. Crisco® Original No-Stick Kokespray
  • 2. 1/2 kopp godt pakket brunt sukker
  • 3. 1 Crisco® Baking Sticks Smørsmak All-Vegetable Shortening, skåret i skiver ELLER 1 kopp Crisco® Smør Shortening
  • 4. 3 store egg, delt i plommer og hvitter
  • 5. 2 spiseskjeer vann
  • 6. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 1/4 teskje salt
  • 8. 2 kopper Pillsbury BEST® All Purpose Mel
  • 9. 2 kopper finhakkede pekannøtter
  • 10. 1 kopp Smucker's® Jordbærsyltetøy, eller annet Smucker's® syltetøy, gelé eller syltetøy etter eget valg

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Juster risten til midterposisjon. Lett børst kokebrettene med non-stick bakepapir eller smør dem lett med bakefett.
  2. 22. Pisk brunt sukker og smør i en middels stor bolle med en elektrisk mikser på middels hastighet i 2 minutter eller til det er luftig. Skrap ned sidene av bollen. Tilsett eggeplommer, vann, vanilje og salt. Pisk til det er godt blandet. Tilsett mel på lav hastighet og bland godt.
  3. 33. Pisk eggehvitene i en lav skål til det er skummende. Ha pecannøtter i en separat lav skål. Mål opp ca. 2 teskjeer deig for hver kokie. Form deigen til kuler ved å rulle dem mellom håndflatene. Dypp hver deigkule i eggehvitene, og rull dem deretter i pecannøttene. Legg dem på det forberedte kokiebrettet. Bruk baksiden av en teskje eller tommelen til å lage en rund fordypning på toppen av hver kokie.
  4. 44. Stek i 10 minutter. Ta ut av ovnen. Det kan være nødvendig å lage fordypningen igjen med en skje. Fyll hver fordypning med omtrent 1 teskje syltetøy. Stek ytterligere 5 til 7 minutter, eller til de er lett brune. Ta ut av ovnen. La dem avkjøle på bakeplaten i noen minutter. Flytt dem deretter over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt.