Hello Fresh Mobile Banner
Ingefær- og gulrotsuppe

Ingefær- og gulrotsuppe

Lær hvordan du lager en deilig ginger carrot soup med friske ingredienser. Perfekt for en varmende forrett eller sunn lunsj.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 1 kopp hakket søt løk
  • 1/2 teskje salt, pluss mer etter smak
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1 spiseskje finhakket ingefær
  • 900 gram gulrøtter, skrelte og delt i jevne biter
  • 1 middels stor russetpotet, skrellet og hakket
  • 4 kopper kyllingkraft eller grønnsakskraft for vegetarisk versjon
  • 1/4 kopp pinjekjerner
  • 1 1/3 kopper naturell yoghurt
  • 1 teskje honning
  • 1 teskje finhakket fersk timian
  • 1/2 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2I en tung nederlandsk gryte (helst porselensbelagt støpejern), over middels høy varme, tilsett olivenolje og søt løk. Strø over salt og la det surre i 10 minutter, til løken begynner å karamellisere.
  3. 3Tilsett hvitløk og ingefær og stek i ytterligere 2 minutter, vær forsiktig så du ikke brenner blandingen.
  4. 4Rør inn gulrøtter, poteter og kylling- eller grønnsaksbuljong.
  5. 5Kok opp, dekk til og la det småkoke til gulrøtter og poteter er veldig møre, ca. 15 til 18 minutter. Hold varm.
  6. 6I en liten stekepanne, over høy varme, lett rist pinjekjernene og sett til side for avkjøling.
  7. 7I en liten bolle, bland sammen yoghurt, honning, timian og svart pepper.
  8. 8Bruk en stavmikser og kjør gulrotblandingen glatt, og tilsett gradvis pinjekjernene og yoghurtblandingen.
  9. 9Juster krydder med salt og pepper etter smak, og server umiddelbart.
  10. 10Kok's notat: Du kan forberede suppen 3 eller 4 dager i forveien, oppbevart i kjøleskapet, og tilsette pinje- og yoghurtblandingen rett før servering.