
Ingefær- og gulrotsuppe
Lær hvordan du lager en deilig ginger carrot soup med friske ingredienser. Perfekt for en varmende forrett eller sunn lunsj.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 kopp hakket søt løk
- 1/2 teskje salt, pluss mer etter smak
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 spiseskje finhakket ingefær
- 900 gram gulrøtter, skrelte og delt i jevne biter
- 1 middels stor russetpotet, skrellet og hakket
- 4 kopper kyllingkraft eller grønnsakskraft for vegetarisk versjon
- 1/4 kopp pinjekjerner
- 1 1/3 kopper naturell yoghurt
- 1 teskje honning
- 1 teskje finhakket fersk timian
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper, pluss mer etter smak
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en tung nederlandsk gryte (helst porselensbelagt støpejern), over middels høy varme, tilsett olivenolje og søt løk. Strø over salt og la det surre i 10 minutter, til løken begynner å karamellisere.
- 3Tilsett hvitløk og ingefær og stek i ytterligere 2 minutter, vær forsiktig så du ikke brenner blandingen.
- 4Rør inn gulrøtter, poteter og kylling- eller grønnsaksbuljong.
- 5Kok opp, dekk til og la det småkoke til gulrøtter og poteter er veldig møre, ca. 15 til 18 minutter. Hold varm.
- 6I en liten stekepanne, over høy varme, lett rist pinjekjernene og sett til side for avkjøling.
- 7I en liten bolle, bland sammen yoghurt, honning, timian og svart pepper.
- 8Bruk en stavmikser og kjør gulrotblandingen glatt, og tilsett gradvis pinjekjernene og yoghurtblandingen.
- 9Juster krydder med salt og pepper etter smak, og server umiddelbart.
- 10Kok's notat: Du kan forberede suppen 3 eller 4 dager i forveien, oppbevart i kjøleskapet, og tilsette pinje- og yoghurtblandingen rett før servering.