
Grønne grønnsaker med krydret smør og fersk ricotta
oppskrift på grønnsaker med krydret smør og fersk ricotta – en smakfull og enkel rett som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 4 kopper (1 kvart) helmelk, helst ikke homogenisert
- 1 ½ teskjeer salt
- 1 ½ spiseskje hvit destillert eddik eller risvinseddik
- 6 spiseskjeer smør
- 2 teskjeer hele svarte pepperkorn, pluss ¼ teskje nykvernet
- ½ teskje spisskummen
- 4 hele nellikspiker
- 3 tørkede laurbærblader
- 3 tynne skiver fersk ingefærrot, pluss 2 spiseskjeer finhakket
- ½ stang myk kanelstang, smuldret
- 2 bunt med collard greens, blader fjernet fra stilkene og kuttet i 2,5 cm biter (12 kopper hakket)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Først lager du ricottakremen: Legg et dørslag med to lag osteklede. Bland melken og 1 teskje av saltet i en kjele på 3 liter eller større over middels høy varme. Følg med på kjelen, og la melken småkoke langs kantene, før du visper inn eddiken. Melken vil skille seg i hvite ostemasser og gulaktig myse. La det stå i 10 minutter for at ostemassene skal samle seg, og hell deretter forsiktig ostemassen gjennom ostekledet i dørslaget, og spar mysen til en annen bruk (for eksempel som kraft til suppe). La ostemassen renne av til den er kremete, og sett den til side.
- 3For den krydrede smøren, bland smøret, svarte pepperkorn, spisskummen, nellik, laurbærblad, ingefaringskiver og kanel i en liten stekepanne over middels varme, og kok til smøret får brune kanter, ca. 3 minutter. La smøret trekke til det er akkurat lunt å ta på. Sil innholdet gjennom en finmasket sikt, og press på faststoffene for å få ut all smør. Kast krydder og ingefær.
- 4Varm opp en stekepanne på 30 cm eller større over høy varme. Når den er varm, tilsett den krydrede smøren (hold igjen de brune sedimentene i bunnen av bollen), finhakket ingefær, kålblad, resten av saltet (1/2 teskje) og pepper, og rør om slik at grønnsakene dekkes av smøret. Kok over høy varme, og rør ofte, til grønnsakene er møre, ca. 3 minutter. Tilsett de brune smørbitene fra bunnen av bollen, og rør godt. Overfør grønnsakene til et flatt fat, pynt med klatter av fersk ricotta, og server umiddelbart.