Hello Fresh Mobile Banner
Grønne grønnsaker med krydret smør og fersk ricotta

Grønne grønnsaker med krydret smør og fersk ricotta

oppskrift på grønnsaker med krydret smør og fersk ricotta – en smakfull og enkel rett som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 kopper (1 kvart) helmelk, helst ikke homogenisert
  • 1 ½ teskjeer salt
  • 1 ½ spiseskje hvit destillert eddik eller risvinseddik
  • 6 spiseskjeer smør
  • 2 teskjeer hele svarte pepperkorn, pluss ¼ teskje nykvernet
  • ½ teskje spisskummen
  • 4 hele nellikspiker
  • 3 tørkede laurbærblader
  • 3 tynne skiver fersk ingefærrot, pluss 2 spiseskjeer finhakket
  • ½ stang myk kanelstang, smuldret
  • 2 bunt med collard greens, blader fjernet fra stilkene og kuttet i 2,5 cm biter (12 kopper hakket)

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Først lager du ricottakremen: Legg et dørslag med to lag osteklede. Bland melken og 1 teskje av saltet i en kjele på 3 liter eller større over middels høy varme. Følg med på kjelen, og la melken småkoke langs kantene, før du visper inn eddiken. Melken vil skille seg i hvite ostemasser og gulaktig myse. La det stå i 10 minutter for at ostemassene skal samle seg, og hell deretter forsiktig ostemassen gjennom ostekledet i dørslaget, og spar mysen til en annen bruk (for eksempel som kraft til suppe). La ostemassen renne av til den er kremete, og sett den til side.
  3. 3For den krydrede smøren, bland smøret, svarte pepperkorn, spisskummen, nellik, laurbærblad, ingefaringskiver og kanel i en liten stekepanne over middels varme, og kok til smøret får brune kanter, ca. 3 minutter. La smøret trekke til det er akkurat lunt å ta på. Sil innholdet gjennom en finmasket sikt, og press på faststoffene for å få ut all smør. Kast krydder og ingefær.
  4. 4Varm opp en stekepanne på 30 cm eller større over høy varme. Når den er varm, tilsett den krydrede smøren (hold igjen de brune sedimentene i bunnen av bollen), finhakket ingefær, kålblad, resten av saltet (1/2 teskje) og pepper, og rør om slik at grønnsakene dekkes av smøret. Kok over høy varme, og rør ofte, til grønnsakene er møre, ca. 3 minutter. Tilsett de brune smørbitene fra bunnen av bollen, og rør godt. Overfør grønnsakene til et flatt fat, pynt med klatter av fersk ricotta, og server umiddelbart.