
Vegetarpaiella med chorizo og kanin
oppskrift på vegetable paella med chorizo og kanin, en fyldig og smakfull hovedrett perfekt for spesielle anledninger. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 kopper kyllingkraft
- 1/4 teskje knuste safrantråder
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 1/3 kopp olivenolje
- 1 (2-punds) kanin, skåret i 5 cm store biter (med bein)
- 1/4 pund søt chorizo, skåret i 0,6 cm skiver
- 1 zucchini, skåret i 1,3 cm terninger
- 6 vårløk, skåret i 1,3 cm biter
- 8 sopp, delt i fire
- 1/2 kopp frosne limabønner
- 1/2 kopp frosne økologiske erter
- 1 rød paprika, renset og hakket
- 1 grønn paprika, renset og hakket
- 1 gulrot, skrelt og hakket
- Salt
- 2 tomater, renset og hakket
- 6 hvitløksfedd, finhakket
- 2 teskjeer paprika
- 3 kopper kortkornet ris
- 2 spiseskjeer hakket persille
Fremgangsmåte
- 1Bland kraft, safran og vin i en kjele, og kok opp mens du koker kjøttet og grønnsakene.
- 2Varm opp olivenoljen i en bred paellapanne som står på to kokeplater. Tilsett kaninbitene og kok dem til de er lett brune over hele, ca. 10 minutter. Overfør kaninen til en tallerken og hold den varm.
- 3Tilsett chorizo i pannen og kok i ca. 3 minutter. Tilsett alle grønnsakene, unntatt tomatene og hvitløk, og stek til grønnsakene akkurat er møre, ca. 5 minutter. Krydre med salt.
- 4Rør inn tomatene, hvitløk og paprika, og stek i 1 minutt for å frigjøre aromaene. Tilsett risen, vend den inn i grønnsakene, og rør inn persillen.
- 5Forvarm ovnen til 175°C (350°F).
- 6Tilsett den varme buljongen i pannen. Kok opp i 5 til 10 minutter, eller til noe av væsken har fordampet. (Paella skal ha akkurat nok væske til å koke risen, men ikke være suppeaktig). Rør inn de reserverte kaninbitene, og juster krydderet etter smak.
- 7Sett paellapannen i ovnen og kok, uten lokk, i 10 til 12 minutter, eller til risen er nesten kokt og mesteparten av væsken er absorbert.
- 8Ta paellapannen ut av ovnen, dekk løst til, og la den hvile i 10 minutter før servering.