Potet- og salviefritters

Potet- og salviefritters

Lær hvordan du lager deilige potet og salvie fritters med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull forrett eller snack. Rask og lett å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp varmt vann
  • 2 spiseskjeer hvetemel
  • 1/2 pose (1 1/8 teskje) tørrgjær
  • 450 gram russetpoteter, skrelt og kuttet i 2,5 cm terninger
  • Kaldt vann
  • 1 spiseskje pluss 2 teskjeer havsalt
  • 2 store egg
  • 1/2 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 spiseskje finhakkede ferske salvieblader
  • 2 teskjeer ferskrevet sitronskall
  • 1/2 teskje grovkvernet svart pepper
  • 4 til 6 kopper peanørolje, til dypsteking

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2For å lage kremen: I en liten bolle, bland vann, mel og gjær. Rør godt og sett til side på et lunt sted til det er gjæret og dekket av veldig små bobler, ca. 45 minutter.
  3. 3I en middels stor kjele, dekk potetene med kaldt vann. Kok opp vannet over høy varme, tilsett 1 spiseskje havsalt. Skru ned varmen og la det småkoke til potetene er møre, 20 til 25 minutter. Sil av vannet og mos potetene med en gaffel. La dem avkjøle.
  4. 4I en liten bolle, visp sammen egg og olivenolje til det er godt blandet. I en bolle, bland de avkjølte potetene med kremen, mel, salvie, sitrusskall, pepper og 2 teskjeer salt. Rør for å fordele ingrediensene jevnt. Tilsett eggblandingen i potetblandingen, og rør til det er godt blandet. Bruk en slikkepott for å skrape ned sidene av bollen. Du skal ha en tykk, klissete røre. Tilsett litt mer mel om nødvendig. Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle og sett til side på et lunt sted for å heve til den er doblet i størrelse, ca. 1 ½ til 2 timer.
  5. 5Varm opp oljen i en dypfriter til 190°C (375°F).
  6. 6Ta en spiseskje av den hevede røren av gangen, og bruk en annen skje til å skrape den forsiktig ned i den varme oljen. Ikke overfyll friteren. Stek småkaker til de er gyldne og sprø, 2 til 3 minutter, og snu dem av og til. La småkakene renne av på kjøkkenpapir for å absorbere overflødig olje. Strø over salt og server varme.
  7. 7Underholdningstips: Du kan fritere et par omganger av disse en time før gjestene dine kommer, og bare varme dem opp igjen i ovnen på 150