Hello Fresh Mobile Banner
Okra, løk og tomatsuppe

Okra, løk og tomatsuppe

Lær hvordan du lager en smakfull okra, løk og tomat gryte med en enkel oppskrift. Perfekt for en sunn og mettende hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje, pluss 2 spiseskjeer
  • 1 pund okra, topp og bunn trimmet
  • Salt og pepper, etter smak
  • 2 1/2 kopper løk, juliennet
  • 3 fedd hvitløk, skivet
  • 1/2 teskje gresk oregano (tørket)
  • 1/4 teskje Aleppo-pepper (tørket, lett saltet, knust tyrkisk chili)
  • 2 kopper hermetiske hele tomater (knust med juice)
  • 1 kopp urtete (se oppskrift)
  • 1/8 kopp Kalamata-oliven, skivet
  • 1/8 kopp persille, hakket
  • 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele varm opp 1 spiseskje olivenolje. Tilsett halvparten av okra og stek til den er lett brent, ca. 2 til 3 minutter. Krydre med salt og pepper. Sett til side. Varm opp pannen igjen, tilsett 1 spiseskje olivenolje og gjenta med resten av okra. Sett til side. I en tykkbunnet kjele varm opp resten av 1/4 kopp olivenolje og tilsett løk. Krydre med en klype salt og kok til løken er myk og gjennomsiktig, ca. 8 til 10 minutter. Rør inn hvitløk. Skru ned varmen til middels og kok løken til den er lett karamellisert, ca. 2 minutter til. Tilsett tørket oregano og Aleppo, rør om og kok i 1 minutt. Tilsett tomater, skru ned varmen og kok i 5 til 6 minutter. Ha i den stekte okra og rør godt. Tilsett Herb Tea. La det småkoke på lav varme i 15 til 20 minutter. Når okra er lett mør, vend inn oliven, persille og olivenolje. Juster krydderet og server.