
Okra, løk og tomatsuppe
Lær hvordan du lager en smakfull okra, løk og tomat gryte med en enkel oppskrift. Perfekt for en sunn og mettende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp olivenolje, pluss 2 spiseskjeer
- 1 pund okra, topp og bunn trimmet
- Salt og pepper, etter smak
- 2 1/2 kopper løk, juliennet
- 3 fedd hvitløk, skivet
- 1/2 teskje gresk oregano (tørket)
- 1/4 teskje Aleppo-pepper (tørket, lett saltet, knust tyrkisk chili)
- 2 kopper hermetiske hele tomater (knust med juice)
- 1 kopp urtete (se oppskrift)
- 1/8 kopp Kalamata-oliven, skivet
- 1/8 kopp persille, hakket
- 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele varm opp 1 spiseskje olivenolje. Tilsett halvparten av okra og stek til den er lett brent, ca. 2 til 3 minutter. Krydre med salt og pepper. Sett til side. Varm opp pannen igjen, tilsett 1 spiseskje olivenolje og gjenta med resten av okra. Sett til side. I en tykkbunnet kjele varm opp resten av 1/4 kopp olivenolje og tilsett løk. Krydre med en klype salt og kok til løken er myk og gjennomsiktig, ca. 8 til 10 minutter. Rør inn hvitløk. Skru ned varmen til middels og kok løken til den er lett karamellisert, ca. 2 minutter til. Tilsett tørket oregano og Aleppo, rør om og kok i 1 minutt. Tilsett tomater, skru ned varmen og kok i 5 til 6 minutter. Ha i den stekte okra og rør godt. Tilsett Herb Tea. La det småkoke på lav varme i 15 til 20 minutter. Når okra er lett mør, vend inn oliven, persille og olivenolje. Juster krydderet og server.