Hello Fresh Mobile Banner
Biffposole

Biffposole

Lær hvordan du lager en smakfull beef pozole med denne enkle oppskriften. Perfekt for helgekosen eller en hyggelig middagsstund.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ½ pund storfekjøtt, skåret i store biter
  • 1 hvit løk, delt i fire
  • 1 stor gulrot, grovhakket til ca. ½ kopp
  • 1 stilk selleri, grovhakket til ca. ½ kopp
  • 2 hvitløksfedd, skrelte
  • 2 laurbærblader
  • 2 ss salt, pluss ekstra til smaksetting
  • 1 ss svarte pepperkorn
  • Én 850 grams boks med mexicansk hominy, drenert
  • Nykvernet svart pepper
  • 3 kopper tynnsnittet kål, til garnityr
  • 1 kopp tynnsnittede reddiker, til garnityr
  • 10 limebåter, til garnityr
  • ⅓ kopp tørket oregano, til garnityr
  • 10 mais-tostadas, til garnityr
  • Pasilla-Guajillo-salsa, oppskrift følger (valgfritt)
  • 3 pasilla-chili, uten stilk og frø
  • 3 guajillo-chili, uten stilk og frø
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 kopper lunkent vann
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Legg storfeknoken i en stor, tykk gryte. Tilsett nok kaldt vann til å dekke storfeknoken helt. Ha i løk, gulrot, selleri, hvitløksfedd og laurbærblader. Krydre med 2 spiseskjeer salt og 1 spiseskje pepperkorn. Kok opp, dekk til, og skru ned varmen til lav. La det småkoke til kjøttet er helt mørt og gjennomkokt, ca. 2 timer. Pass på å skumme av fett fra overflaten av væsken jevnlig under kokingen.
  3. 3Ta kjøttet ut av gryten og la det avkjøle. Sil væsken og ha den tilbake i gryten. Tilsett hominy og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke. Krydre med salt og pepper etter smak.
  4. 4Bruk en gaffel til å rive kjøttet i tynne biter og ha det tilbake i gryten, eventuelt tilsett 1 kopp vann hvis nødvendig. Krydre med salt og pepper etter smak. La det småkoke i 5 minutter.
  5. 5Server varmt, pyntet med kål, reddiker, limebåter, tørket oregano, tostadas og Pasilla-Guajillo-salsa, hvis du bruker det.
  6. 6Bløtlegg chiliene og hvitløksfeddene i varmt vann til chiliene er myke. Ha chiliene, hvitløken og vannet i en blender og kjør til det er glatt. Krydre med salt og pepper etter smak. Server med storfepozole som garnityr.