Hello Fresh Mobile Banner
Kort ribbe av storfe

Kort ribbe av storfe

oppskrift på short ribs of beef med saftig kjøtt og rik smak. perfekt for en helgemiddag eller spesielle anledninger. enkel å lage og garantert smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp olivenolje
  • Fire 8-unse benfrie storfekoteletter av storfe
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje svart pepper
  • 1/2 teskje hvitløkssalt
  • 1/2 teskje krydret salt
  • 1 kopp hvetemel
  • 6 fedd hvitløk, knust
  • 2 gulrøtter, skrelt og finhakket
  • 2 selleristilker, finhakket
  • 1 Vidalia-løk, finhakket
  • 1 kopp rødvin
  • 2 kopper kyllingkraft
  • 2 kopper kalv- eller storfekraft
  • 2 kopper vann
  • En boks på 14,5 unser hermetiske plommetomater, skrellet
  • 2 spiseskjeer Worcestershire-saus
  • 6 mellomstore røde poteter, finhakket med skallet på
  • Tre-ost polenta, oppskrift følger
  • 4 1/2 kopper vann
  • 1 kopp finmalt polenta
  • Salt
  • 1/4 kopp revet Gruyère-ost
  • 1/4 kopp revet Parmesan-ost
  • 1/4 kopp mild Cheddar-ost
  • 1/4 kopp usaltet smør
  • Svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. I en stor ovnsfast sautépanne eller stekepanne, varm opp olivenoljen over middels høy varme.
  3. 3Krydre short ribs på alle sider med salt, pepper, hvitløkssalt og krydret salt. Gni krydderne inn i kjøttet. Vend short ribs i melet og rist av overflødig mel.
  4. 4Legg short ribs i pannen og brun dem til de er gyldne på begge sider, ca. 2 til 3 minutter. Tilsett hvitløk, gulrøtter, selleri og løk, og sautér i 3 minutter. Hell i vinen og la det småkoke i 5 minutter. Rør inn kyllingkraft, kalvkraft, vann, udrente tomater og Worcestershire-saus. La det småkoke opp. Dekk til og sett i ovnen. Stek i 2 timer. Tilsett deretter potetene, dekk til igjen og stek i ytterligere 30 minutter.
  5. 5Pass på å sjekke væskenivået i pannen av og til for å sikre at det er nok væske til å holde kjøttet saftig og i jevn småkoking. Tilsett mer kraft om nødvendig.
  6. 6Server over tre-ost polenta.
  7. 7I en stor kjele, bland vann, polenta og ½ teskje salt. Rør over høy varme til det begynner å koke; skru ned varmen til middels-lav. La polenta småkoke i 25 til 30 minutter, eller til den er glatt, og visp av og til for å opprettholde en jevn konsistens. Ta kjelen av varmen og rør inn ostene og smøret. Smak til med salt og pepper. Sett til side og hold varm.